EKC 2 dames belonen zichzelf niet

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) hebben zich zaterdag 15 oktober in de thuiswedstrijd op Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen te kort gedaan. Het op de derde plaats bivakkerende VVK 2 uit Groningen kwam waarschijnlijk naar Kloosterburen met de gedachte dat het niet al te moeilijk zou gaan. Dat liep even anders. Onder leiding van scheidsrechter J. Rensuma uit Groningen zag het publiek een boeiende wedstrijd tussen twee ploegen die ervoor gingen. Weliswaar was VVK iets meer de bovenliggende partij maar EKC deed er zeker niet voor onder en deed goed mee. Zo hoefde EKC-keepster Miranda Mennes pas in de 12e minuut de eerste echte redding te brengen. De betere kansen waren voor EKC maar het schortte aan de afwerking. Michelle Koster liep vast in de verdediging en Inge Mulder zag haar inzet gestopt. Even later zag Koster haar schot ook gestopt. VVK deed ook haar pogingen maar een vrije trap in de 22e minuut werd door keepster Mennes gestopt. Twee minuten later moest zij opnieuw in actie komen. Echter aan de andere kant brak Chantal Hofman op snelheid door en schoot net naast. VVK bleef wel de wat meer dominerende partij maar wist hier vooralsnog geen gebruik van te maken. Ook EKC kreeg haar mogelijkheden. Een voorzet van Chantal Hofman werd net door de VVK-keepster onschadelijk gemaakt terwijl zij ook de inzet van Romy Rijzinga stopte. Nadat corners van de gezusters Anouk en Michelle Koster niet benut werden en ook Chantal Hofman haar schot gestopt zag was het VVK dat in de 40e minuut de leiding nam. Een vrije trap vloog onhoudbaar in de kruising: 0-1. Veel plezier mocht VVK hier niet aan beleven want twee minuten later werkte Loes Korhorn zich door de defensie en schoot de 1-1 binnen. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft stond Sanne Werkman op het doel daar Miranda Mennes door werk niet verder kon. Deze helft begon goed want al na 30 seconden – aldus de VVK-coach – stond EKC op een voorsprong. Loes Korhorn gaf de pass en Chantal Hofman stoof op snelheid weg en schoof de 2-1 binnen. Echter EKC wist dit niet vast te houden want in de 52e minuut kwam VVK alweer langszij: 2-2. VVK rook meer maar ook EKC wilde meer. Chantal Hofman raakte de lat en Loes Korhorn schoot over. Na een voorzet van Korhorn zag Chantal Hofman haar inzet net van de lijn gehaald. Toch lukte het EKC om in de 66e minuut weer de leiding te nemen. Loes Korhorn ging op avontuur en wist de 3-2 te noteren. Des te jammer was het dat een minuut later VVK te gemakkelijk alweer langszij kwam: 3-3. Beide ploegen drongen aan en wilden meer. Het was weer de thuisploeg dat in de 80e minuut de leiding nam. Loes Korhorn gaf de pass en Romy Rijzinga knalde raak: 4-3. Echter ook nu wist EKC dat niet vast te houden en kwam VVK twee minuten later te gemakkelijk opnieuw langszij: 4-4. Zowel EKC en VVK wilden meer. In de 86e minuut viel de beslissing in het voordeel van VVK. In een poging de VVK-aanval te stoppen beging Loes Korhorn binnen het strafschopgebied een overtreding. Een strafschop was het gevolg en VVK benutte dit buitenkansje: 4-5. EKC zette in de slotfase nog wel aan maar het mocht niet meer gelukken waarmee de eindstand 4-5 bleef en EKC zichzelf niet beloonde voor haar goede spel en inzet. Er had meer ingezeten.

 

EKC 2 – VVK 2 4-5 (1-1). 40. VVK 0-1; 42. Korhorn 1-1; 46. Hofman 2-1; 52. VVK 2-2; 66. Korhorn 3-2; 67. VVK 3-3; 80. Rijzinga 4-3; 82. VVK 4-4; 86. VVK 4-5.

Scheidsrechter: J. Rensuma (Groningen)

EKC 2: Miranda Mennes, Iemke Jongsma, Anouk Koster, Loes Korhorn, Sanne Werkman, Iris Knol, Marijn Nienhuis, Chantal Hofman, Milou Bolt, Jorien Kloosterman, Michelle Koster, Inge Mulder, Romy Rijzinga.