EKC 2 besluit competitie met nederlaag

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) besloten hun competitie zaterdag 21 mei met een thuiswedstrijd in Eenrum tegen de dames van VVSV’09 uit Ulrum. Uit werd met 6-0 verloren dus men wilde in deze wedstrijd een beter resultaat neerzetten. Het werd het niet gegeven. VVSV’09 was beter en haar twee snelle spitsen Domenica Hoeksema en Lisa Bakker waren een gesel voor de EKC-verdediging. EKC probeerde met opbouwend voetbal hier het hoofd aan te bieden maar het was VVSV’09 dat 23 minuten scoorde toen Domenica Hoeksema doorbrak en de stand op 0-1 zette. De gasten kregen veel ruimte en in de 35e minuut was het weer raak. Lisa Bakker stuitte eerst op keepster Maaike Adema maar zag haar schot alsnog binnen vliegen: 0-2. Tot de rust wist EKC het hierbij te houden.

In de tweede helft werd de thuisploeg overlopen. Al na 5 minuten was het wederom Lisa Bakker die profiteerde van een fout in de EKC-defensie: 0-3. EKC probeerde wat terug te doen en kreeg wel wat kansjes maar het was VVSV’09 dat weer scoorde. Domenica Hoeksema zette in de 59e minuut de stand op 0-4. Zes minuten later stuitte Lisette Luit op keepster Jolanda van Dijk. Het warme benauwde weer drukte ook haar stempel op de wedstrijd waardoor er veel wisselingen plaatsvonden aan beide zijden. Weer was het Lisa Bakker die in de 68e minuut doorbrak en de 0-5 op het scorebord zette. Hierna kende EKC even een opleving. In de 78e minuut was het Inge Mulder die na een bal van Alinda Korhorn de stand op 1-5 bracht. Dit werkte inspirerend voor EKC want in de 84e minuut was Inge nu de aangeefster en maakte Lisanne Broekema de 2-5. Echter VVSV’09 liet het niet verder komen want in de 87e minuut was het Angela Halsema die de 2-6 noteerde waarna Lisa Bakker in de 88e minuut de eindstand op 2-7 bepaalde. Hiermee was het seizoen voor EKC 2 over. Hierdoor eindigde het elftal op een 8e plaats met 13 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 40 voor en 74 tegen.

EKC 2 – VVSV’09 2-7 (0-2). 23. Hoeksema 0-1; 35. Bakker 0-2; 50. Bakker 0-3; 59. Hoeksema 0-4; 68. Bakker 0-5; 78. Mulder 1-5; 84. Broekema 2-5; 87. Halsema 2-6; 88. Bakker 2-7.

Scheidsrechter: K. Nienhuis (Eenrum)

EKC 2: Alinda Korhorn, Anouk Koster, Berdien Bartelds, Iris Knol, Krista Berghuis, Maaike Adema, Tessa Valkenborg, Inge Mulder, Lisette Luit, Merel Schothorst, Charlotte van Dort, Iemke Jongsma, Lisanne Broekema.