EKC 1 sterker dan jongere versie

Als kermiswedstrijd vond er op vrijdagavond 14 augustus een wedstrijd plaats tussen de dames van EKC 1 en een elftal van EKC dames onder 21 jaar op het sportpark te Eenrum. EKC onder 21 was wel wat versterkt met Janet Toonder. De wedstrijdbal werd aangeboden door Coop Smit uit Eenrum en scheidsrechter was Ingmar Vos. Er ontspon zich een leuke wedstrijd waarbij beide teams elkaar aardig in evenwicht hielden alhoewel EKC 1 iets meer aandrong. Dit resulteerde na 7 minuten in een 1-0 voorsprong toen Rebecca Postma met een droog schot het net deed bollen. Verder kwam EKC 1 wel wat meer opzetten maar behoudens een afgekeurd doelpunt van Rebecca Postma in de 14e minuut vielen er geen doelpunten meer. EKC onder 21 kwam er eveneens niet door zodat 1-0 ook de ruststand werd.
In de tweede helft begonnen de betere voetbalkwaliteiten van EKC 1 toch uiteindelijk de doorslag te geven. Wel kreeg het in de vorm van een combinatie van de gezusters Kim en Demi Mulder na 7 minuten een goede kans maar keepster Marijn Nienhuis greep adequaat in. Aan de andere kant was EKC 1 wel succesvol. Na 11 minuten tilde Wendy Reitsma de stand naar 2-0 en weer een minuut later vond Sarah Rijzinga Rebecca Postma die haar tweede doelpunt scoorde: 3-0. Bij EKC onder de 21 probeerde Janet Toonder haar verdediging zo goed mogelijk te coachen maar ook zij kon niet voorkomen dat EKC 1 nog tweemaal scoorde. In de 67e minuut nam Krista Berghuis een vrije trap die keepster Maaike Adema niet goed onder controle kreeg. Wendy Reitsma pikte de terugspringende bal op en knalde de 4-0 binnen. Twee minuten later stond het ook 5-0 toen de bal via Sarah Rijzinga en Marjon Bos bij Rebecca Postma kwam die haar derde doelpunt van die avond maakte. Hier bleef het bij daar besloten werd vanwege de drukkende warmte de tweede helft na 35 minuten af te blazen. Het was een leuke en interessante wedstijd waar leuke staaltjes van voetbal ten toon werden gespreid. Komende woensdagavond oefent EKC in Eenrum tegen CSV Be Quick Dokkum 2, aanvang 19.15 uur.

EKC 1 – EKC onder 21 5-0 (1-0). 7. Postma 1-0; 56. Reitsma 2-0; 57. Postma 3-0; 67. Reitsma 4-0; 69. Postma 5-0.
Scheidsrechter: I. Vos (Eenrum)
Assistent-scheidsrechters: K. Katt (EKC 1) en O. Jonker (EKC onder 21)
EKC 1: Marije Roelink, Cynthia Schutrup, Minke Toonder (vooraf geblesseerd uitgevallen), Marjon Bos, Marijn Nienhuis, Krista Berghuis, Rebecca Postma, Sarah Rijzinga, Romy Rijzinga, Alinda Korhorn, Wendy Reitsma, Tessa Valkenborg (vooraf geblesseerd uitgevallen), Maaike Lokken (na 15 minuten uitgevallen en vervangen door Maaike Remijn die oorspronkelijk bij EKC onder 21 opgesteld stond), Maaike Remijn.
EKC onder 21: Maaike Adema, Sanne Werkman, Janet Toonder, Claudia van der Horn, Suzanne Bergstra, Lisette Luit, Irene Bos, Kim Mulder, Anouk Koster, Iemke Jongsma, Marlies Tammens, Charlotte van Dort, Demi Mulder.