Effectief EKC ruim langs Glimmen

Op hun voorjaarsthuisbasis te Kloosterburen ontvingen de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 15 maart het elftal van de v.v. Glimmen uit het gelijknamige dorp onder de rook van Haren. Uit had EKC geflatteerd met 6-1 verloren dus men was gewaarschuwd. Onder leiding van scheidsrechter H. Reitsma begon EKC na een aftastend begin toch het spel meer naar zich toe te trekken. Men speelde tegen de zon in maar had de wat schuin dwarse wind mee. In de 13e minuut nam de thuisploeg de leiding. Irene Bos gaf vanaf de linkerflank de voorzet die door Marjon Bos werd ingeschoten: 1-0. EKC bleef domineren en de wedstrijd speelde zich nu grotendeels af op de helft van Glimmen dat niet geheel ongevaarlijk was maar haar weinige pogingen faalden allemaal. Wel leek de ploeg wat meer op komen te zetten maar EKC boorde dat in de 27e minuut alweer de grond in toen Marjon Bos op Sarah Rijzinga passte die op haar beurt Lisette Luit vond. Luit faalde niet: 2-0. Na een tegenstoot van Glimmen te hebben afgestopt was hun tweede aanval een minuut later helaas wel raak: 2-1. De gasten kwamen meer in hun spel en zagen een hoekschop door EKC weggewerkt worden in de 31e minuut weggewerkt worden. Aan de andere kant was EKC een minuut later wel succesvol. Janet Toonder vond Sarah Rijzinga die de bal richting het Glimmendoel schoot. Haar keepster miste de bal totaal en zo stond het 3-1. EKC kreeg nog wat kansen maar ook Glimmen liet zich niet onbetuigd. Zo moest keepster Marijn Nienhuis –die een goede wedstrijd keepte – tot tweemaal redding brengen. Toch was het weer de thuisploeg dat haar voorsprong in de 39e minuut verder uitbreidde. Uit een corner van Romy Rijzinga schoot Janet Toonder de 4-1 binnen. De laatste kansen voor de rust waren nog voor EKC maar het bleef 4-1.

Na de rust zag het publiek een ander wedstrijdbeeld. Glimmen drong nu meer aan en was nu duidelijk meer voorin dan in de eerste helft. EKC had het hier best moeilijk mee maar bleef desondanks overeind. De voorwaartsen van Glimmen hadden deze middag hun dag blijkbaar niet. Ook was keepster Marijn Nienhuis nu weer een niet te nemen obstakel. In de 59e minuut kon Romy Rijzinga niet verder en werd vervangen door Merel Schothorst die ook al met het 2e elftal had mee gedaan. Glimmen bleef aandringen maar zoals eerder vermeld was het afronden een tweede. Ook EKC leed aan dezelfde kwaal als zij eruit kwam. Echter Glimmen hiel zelf mee aan een verdere uitbreiding van de EKC-voorsprong. In de 79e minuut werd Irene Bos binnen de beruchte lijnen gehaakt en kreeg een strafschop mee. Krista Berghuis schoot deze feilloos binnen: 5-1. Een minuut hierna kwam Lisanne Broekema erin voor Lisette Luit. Ook Broekema had al eerder die dag met het 2e elftal meegedaan. In de 84e minuut kwam de laatste wissel Claudia van der Horn binnen de lijnen voor Irene Bos. En ook Van der Horn had al een wedstrijd in de benen. Echter de stand veranderde niet meer. Het lukte beide ploegen niet meer de doelpunten zodat 5-1 ook de eindstand werd en EKC zich over een eventuele degradatie geen zorgen meer hoeft te maken. Men gaat nu zelfs op jacht naar de 3e periodetitel. Tevens was dit een wedstrijd in effectiviteit. Komende zaterdag spelen de dames om 14.00 uur in Muntendam tegen het elftal van de v.v. Muntendam.

Scoreverloop: 13. Bos 1-0; 27. Luit 2-0; 28. Glimmen 2-1; 32. S. Rijzinga 3-1; 39. Toonder 4-1; 79. K. Berghuis 5-1.
Scheidsrechter: H. Reitsma (Kloosterburen)
Assistent-scheidsrechter: M. Remijn
Opstelling: Marijn Nienhuis, Krista Berghuis, Marjon Bos, Rebecca Postma, Sarah Rijzinga, Romy Rijzinga (59. Merel Schothorst), Alinda Korkorn, Lisette Luit (80. Lisanne Broekema), Marije Roelink, Irene Bos (84. Claudia van der Horn), Janet Toonder.