Eerste punt EKC 2

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) begonnen hun tweede helft van de competitie zaterdag 7 maart met een thuiswedstrijd in Kloosterburen tegen het elftal van Rood Zwart Baflo. In Baflo had EKC met 3-0 verloren maar men wilde nu een beter resultaat neerzetten. Onder leiding van scheidsrechter J. Hofman zag het publiek een gemotiveerd EKC dat echt een resultaat wilde neerzetten. Het elftal was dan ook gelijkwaardig aan Rood Zwart Baflo waardoor er kansen aan beide kanten ontstonden. Het was EKC dat na 20 minuten ineens de leiding nam. Een vrije trap van Claudia van der Horn zeilde heel mooi over keepster Danitsja Tigchelaar in het doel: 1-0. Echter Rood Zwart Baflo gaf het zeker niet op maar de lat en keepster Christina Prins stonden een treffer in de weg. En ook door eigen toedoen vielen er geen doelpunten voor de gasten. Het was wederom EKC dat haar voorsprong in de 35e minuut uitbreidde. Claudia van der Horn vond Minou Hegge die op keepster Tigchelaar stuitte. De terugkomende bal kwam voor de voeten van Anouk Koster terecht die succesvol uithaalde: 2-0. Vanuit de aftrap verkleinde de rappe en gevaarlijke Danielle Kuin de stand weer naar 2-1. Tot de rust bleef het hierbij.
In de tweede helft voerde Rood Zwart Baflo de druk op. EKC probeerde het ook maar zag geen mogelijkheid om haar voorsprong op een veiligere marge te zetten. Rood Zwart Baflo kwam meer opzetten en in de 74e minuut sloeg het noodlot voor EKC toe. De wederom snelle Danielle Kuin liep twee verdedigsters eruit en klopte de uitkomende Christina Prins: 2-2. Even was de teleurstelling groot bij EKC maar men ging daarna vol goede moed verder. Ook Rood Zwart Baflo geloofde nog in meer maar beide ploegen zagen geen mogelijkheden meer om de winnende treffer te plaatsen zodat 2-2 ook de eindstand werd. EKC had haar eerste punt binnen terwijl Rood Zwart Baflo teleurgesteld was. Het begin is er voor EKC 2 en er zal zeker nog meer volgen.

ST Eenrum/Kloosterburen 2 – Rood Zwart Baflo 2-2 (2-1). 20. Van der Horn 1-0; 35. Koster 2-0; 35. Kuin 2-1; 74. Kuin 2-2.
Scheidsrechter: J. Hofman (Kloosterburen)
EKC: Minou Hegge, Anouk Koster, Marijn Nienhuis, Mariska Reitsma, Berdien Bartelds, Claudia van der Horn, Ryanne Bakker, Iemke Jongsma, Eline Oostindiën, Christina Prins, Kaylee Smit, Iris Knol, Lisanne Broekema, Laura Biemond, Kirsten Berghuis, Roos Meijer.