Eerste oefenwinst EKC dames

In Bedum speelden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) woensdagavond 20 augustus een vriendschappelijke wedstrijd tegen de plaatselijke trots SV Bedum, eveneens een derdeklasser. Voor EKC was het haar eerste wedstrijd na 2 maanden zomerstop. Daar keepster Marijn Nienhuis afwezig was stond Irene Bos op het doel. Bos, die voor het laatst in de jeugd gekeept had, liet zien het nog niet verleerd te zijn. EKC startte gelijk al goed want al na een minuut nam het de leiding. Uit de kluts kreeg Nicky Bos de bal terug en haalde vervolgens succesvol uit: 0-1. In deze eerste helft was EKC de bovenliggende partij. Het kreeg de betere kansen die het vooreerst niet benutte. SV Bedum kreeg praktisch helemaal geen kansen en de eerste goede mogelijkheid kreeg het pas in de 29e minuut en dat schot ging net over. Wel beschikte SV Bedum in nieuweling Carlijn Ypema over een uitstekende keepster die menig schot en kans van EKC onschadelijk maakte. Janet Toonder, Marjon Bos, Krista Berghuis en Nicky Bos waren dan ook onfortuinlijk. Pas in de laatste minuut van de eerste helft sloeg EKC nogmaals toe. Via Krista Berghuis belandde de bal bij Marjon Bos die van de rechterflank voorzette. Sarah Rijzinga stond ter plekke klaar om de 0-2 ruststand te noteren.

Na de rust kwam SV Bedum meer opzetten en dit werd na 4 minuten dan ook beloond. Anouk Sikkema glipte door de EKC-defensie en noteerde de aansluitingstreffer: 1-2. Even leek SV Bedum de aansluiting gevonden te hebben maar dat duurde niet lang. Weliswaar kreeg keepster Bos het wat drukker dan in de eerste helft maar resultaat leverde dit de paarshemden niet op. Aan de andere kant was ook keepster Ypema een sta in de weg voor de EKC-voorwaartsen. Pas in de 74e minuut moest ze alsnog capituleren toen Sarah Rijzinga na een voorzet van Krista Berghuis de 1-3 aantekende. Hierna probeerde EKC de score nog wel verder op te voeren maar slaagde daar niet meer in. SV Bedum was ook niet meer in staat om wat terug te doen zodat 1-3 ook de eindstand werd en EKC haar eerste oefenwinst binnen had. Komende zaterdag de bekerwedstrijd tegen ST Hunsingo/Viboa dames in Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.