Eenrum zaaldames makkelijk langs Futsal Winsum 2

De zaalvoetbaldames van Eenrum ontvingen donderdagavond 23 januari in hun thuisbastion, de gemeentelijke sporthal te Leens, hekkesluiter Futsal Winsum 2 uit het gelijknamige dorp. Onder leiding van scheidsrechter S. Hovenga uit Stedum begonnen beide ploegen vrij rustig aan de wedstrijd. Futsal Winsum mocht vrijer uit spelen dan Eenrum normaliter zou toelaten. De gastdames gingen mee in het spel van de gasten. Er waren wat kansen – meer voor Eenrum dan Fustal Winsum – aan beide kanten maar vooralsnog hielden de beide keepsters. Hilma Hamming bij Eenrum en Annebet Neef bij Futsal Winsum, hun doelen schoon. In de 11e minuut brak Eenrum de wedstrijd open. Anda Toonder passte subliem op Margriet Rozema die de 1-0 binnenschoot. Nog in dezelfde minuut onderschepte Sarah Rijzinga de bal en schoof de 2-0 binnen. En een minuut later was de wedstrijd al beslist. Anda Toonder kreeg vanuit een hoek de bal bij Sarah Rijzinga die de 3-0 op het scorebord zette. Hierna was de wedstrijd min of meer al gespeeld. Het was alleen de vraag hoe hoog de score zou worden. Natuurlijk probeerde Futsal Winsum wel wat terug te doen maar Amber Louwes was niet succesvol en Lisette Homan en Eline Baar stuitten op keepster Hamming. Aan de andere kant waren ook de roodbaadjes lange tijd niet succesvol. Pas in de 22e minuut kon het Winsumer net weer gebold worden. Sarah Rijzinga vond Selina Vorenkamp die de stand op 4-0 stelde. Het laatste woord voor de korte rust was echter aan Futsal Winsum. In de 25e minuut verdween een verrassend schot van Lisette Homan achter keepster Hamming: 4-1.

In het begin van de tweede helft mocht Futsal Winsum even weer komen waarna Eenrum het weer overnam en in de 27e minuut toesloeg. Een combinatie tussen Sarah Rijzinga en Margriet Rozema werd door Rijzinga afgemaakt: 5-1. Eenrum ging door en 2 minuten later lag de bal alweer in het Winsumer doel. Een corner van Sarah Rijzinga belandde via Margriet Rozema bij de inmiddels toegesnelde Rijzinga die het alsnog afmaakte: 6-1. Toch mocht Futsal Winsum bij tijd en wijle hopen dat het iets terug mocht doen maar de thuisploeg liet het zover toch niet komen. Aan de andere kant wist Futsal Winsum Eenrum vooreerst van verdere successen af te houden. Nog éénmaal mochten de roodbaadjes juichen. In de 36e minuut werd een combinatie tussen Sarah Rijzinga en Anda Toonder andermaal door Rijzinga doeltreffend afgerond: 7-1. Eenrum wilde meer maar na deze laatste goal liet Futsal Winsum dat niet meer gebeuren. Zelf werden ze niet meer gevaarlijk. Alleen Cheryl Haaima schoot in de voorlaatste minuut nog net naast waarmee 7-1 ook de eindstand werd en Eenrum de drie punten in huis hield. Komende vrijdag is het ZVV Madjoe-Eenrum.