Eenrum zaal dames langs CSVH 2

In de Gemeentelijke Sporthal te Leens speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 28 februari de return tegen de reserves van CSVH uit Hoogkerk. Was de uitwedstrijd met een 7-10 overwinning een bizarre wedstrijd, het thuisduel verliep nog vreemder. Onder leiding van scheidsrechter W. Nubé uit Eenrum sloeg CSVH gelijk al in de 1e minuut toe: 0-1. Een minuut later trok Eenrum de stand weer gelijk toen Sarah Rijzinga de bal onderschepte, zelf doorging en de 1-1 binnen schoot. Eenrum ging door met het vinden van een opening maar CSVH deed zeker niet onder voor de gastdames. Met name hun nummer 9, normliter actief bij de dames 1 van de v.v. Helpman uitkomend in de 2e klasse, was een gesel voor de Eenrumer defensie. Zij nam dan ook praktisch alle CSVH-doelpunten voor haar rekening. Zo hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht maar in de 10e minuut kwam CSVH met een verrassend schot ineens op 1-2. Doordat CSVH over meerdere stevige dames in het team beschikte hield ze het tempo laag om dan met eerder genoemde snelle nummer 9 ineens voor gevaar te zorgen. In de 14e minuut lukte dat en stond het ineens 1-3. Nog in dezelfde minuut sloegen de roodbaadjes terug. Een lobbal van Margriet Rozema bereikte Sarah Rijzinga die de stand weer verkleinde naar 2-3. CSVH was hier niet van onder de indruk want een minuut later stond de marge weer op twee: 2-4. Wederom liep de thuisploeg achter de feiten aan. Ze gaf echter niet op en geloofde in haar voetbalkwaliteiten wat zich in de 16e minuut uitbetaalde. Vera Toonder vond Sarah Rijzinga die doorging en andermaal scoorde: 3-4. Nu kwam Eenrum meer opzetten. De gastdames kregen meer kansen maar het benutten was vooreerst een tweede. Korinne Huizenga stuitte op de keepster en Anda Toonder zag twee inzetten over gaan en één op de paal belandden. Doch in de 19e minuut kwam Eenrum alsnog langszij. Anda Toonder onderschepte een intrapbal van CSVH, ging door en zette de 4-4 op het scorebord. Nadat CSVH belet was te scoren sloeg Eenrum voor de rust nog éénmaal toe. In de 21e minuut bereikte een intrapbal van Margriet Rozema Korinne Huizenga die de bal in het net tikte: 5-4.

Na de rust leek Eenrum orde op zaken te stellen maar kreeg na 3 minuten wel een tegenslag te verwerken toen Linda Bolt geblesseerd uitviel en men nog maar één reservespeelster op de bank had. De thuisploeg zocht openingen maar moest blijven oppassen voor de gevaarlijke aanvallen van CSVH. In de 29e minuut kreeg Eenrum meer lucht toen een uitgooi van keepster Hilma Hammin bij Anda Toonder belandde die deze gelijk goed afrondde: 6-4. Na een redding van Hamming sloeg Eenrum twee minuten later weer toe. Na een goede combinatie tussen de zussen Vera en Anda Toonder kwam de bal bij Sarah Rijzinga die de score naar 7-4 tilde. Eenrum leek in een zetel te zitten maar niets was minder waar. CSVH zette aan. Haar nummer 9 zette haar individuele klasse in en CSVH kroop door treffers in de 33e, 36e en 37e minuut ineens weer naar 7-7. Hoe vreemd kan een wedstrijd lopen. Beide ploegen roken meer en het was Eenrum dat in de 42e minuut wederom de leiding nam. Anda Toonder vond Sarah Rijzinga die andermaal succesvol was: 8-7. Echter CSVH gaf niet op en kwam in de 44e minuut opnieuw langszij: 8-8. Weer moesten de roodbaadjes aan de bak en dit lukte hen ook nu weer. Een minuut na de gelijkmaker werd de marge weer op één gezet. Een lobbal van Margriet Rozema bereikte Sarah Rijzinga die de 9-8 inprikte. Een halve minuut later gelukte het Rijzinga ook de 10-8 op het scorebord te zetten. CSVH probeerde in de resterende minuten de bakens nog te verzetten maar Eenrum overleefde dit allemaal. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg er ook geen één meer in maar won uiteindelijk deze curieuze wedstrijd met 10-8. Het was een wedstrijd waarbij het publiek duidelijk aan haar trekken kwam. Komende vrijdag is het WMC-Eenrum, 20.00 uur te Winschoten.