Eenrum VR3 wint NEC Delfzijl-toernooi

Het 7 tegen 7-damesteam van de v.v. Eenrum nam vrijdagavond 14 juni deel aan het 7 tegen 7-toernooi van vv NEC Delfzijl om de Dames Cup in het gelijknamige dorp. Het werd een geslaagde avond want Eenrum pakte de eerste plaats. De uitslagen waren:

 

Poule A

NEC Delfzijl 1 – Holwierde                                                                 0-1

De Fivel – Wagenborger Boys                                                            0-5

De Fivel – NEC Delfzijl 1                                                                     1-1

Wagenborger Boys – Holwierde                                                       3-1

NDEC Delfzijl 1 – Wagenborger Boys                                               0-3

Holwierde – De Fivel                                                                           3-0

 

Eindstand

Wagenborger Boys                3- 9   11- 1

Holwierde                               3- 6     5- 3

NEC Delfzijl 1                         3- 1     1- 5

De Fivel                                   3- 1     1- 9

 

Poule B

NEC Delfzijl 2 – HS’88                                                                       1-2

Farmsum – Eenrum                                                                          0-2

 

In de eerste wedstrijd was Eenrum de dominerende ploeg. Het kreeg de betere kansen maar het afwerken lukte niet zo. In de 8e minuut was het wel raak. Sarah Rijzinga brak door en scoorde de 0-1. Aan de andere kant had keepster Christina Prins nog geen bal aangeraakt. Farmsum deed wel een poging maar Maaike Lokken werkte deze weg. Het was wederom Eenrum dat haar voorsprong in de 15e minuut verdubbelde. Elize Toonder vond Anda Toonder die de 0-2 noteerde. Twee minuten later moest keepster Prins wel reddend ingrijpen. De daarop volgende corner leverde Farmsum niets op. Ook in de 19e minuut verscheen Farmsum even voor het Eenrum-doel maar Minke Toonder stopte haar af zodat het bij 0-2 bleef.

 

Farmsum – NEC Delfzijl 2                                                                 2-2

Eenrum – HS’88                                                                                  1-0

 

De volgende tegenstander, HS’88 uit Hoogezand-Sappemeer, was van een ander kaliber. Deze ploeg bood duidelijk meer tegenstand dan Farmsum. Toch was ook nu Eenrum de bovenliggende partij. Na 4 minuten was het dan ook raak. Sarah Rijzinga vond Anda Toonder die haar ploeg op 1-0 zette. Eenrum wilde meer maar HS’88 bleek een stugge ploeg waar het moeilijk door heen te komen was. HS’88 deed ook enkele pogingen om de stand weer gelijk te trekken en moest keepster Christina Prins nu wat meer in actie komen. Toch lukte het HS”88 niet om langszij te komen. Aan de andere kant zag Romy Rijzinga haar schot tegen de paal belandden, wist de HS-keepster op een inzet van Annika Werkman – na een voorzet van Sarah Rijzinga – te redden en schoot Minke Toonder naast. Zo bleef het 1-0 maar pakte Eenrum wederom drie punten.

 

NEC Delfzijl 2 – Eenrum                                                                    0-4

 

NEC Delfzijl 2 bleek de zwakste in de poule. Eenrum kende dan ook weinig problemen in deze derde wedstrijd. Het was duidelijk meer voorin en gaf NEC weinig kans om echt gevaarlijk te worden. Toch kwam NEC wel eens een keer voor het Eenrum-doel maar keepster Prins tikte de bal over en later werkte Minke Toonder het leer weg. Ook een corner was niet aan NEC besteed. Nadat Eenrum een aantal kansen onbenut liet was het in de 7e minuut wel raak. Anda Toonder zette voor waarna Sarah Rijzinga dermate voor onrust zorgde dat NEC de bal in eigen doel deponeerde: 0-1. Een minuut later weer de zelfde situatie. Anda Toonder verscheen voor het doel evenals Sarah Rijzinga. De NEC-defensie raakte wederom in paniek en schoof de bal weer in eigen doel: 0-2. In de 11e minuut stuitte Romy Rijzinga op de keepster waarna zus Sarah naast schoot. Vervolgens moest keepster Prins toch nog even twee keer in actie komen toen NEC toch even door leek te breken. Daarna nam Eenrum weer het initiatief. In de 15e minuut schoof een NEC-speelster de bal in de voeten van Anda Toonder die hier wel raad mee wist: 0-3. Twee minuten later was Romy Rijzinga vanaf de rechterflank de voorgeefster en drukte nu Elize Toonder af: 0-4. Hier bleef het bij en stond Eenrum in de finale.

 

HS’88 – Farmsum                                                                                0-2

 

Eindstand

Eenrum                                   3- 9     7- 0

Farmsum                                 3- 4     4- 4

HS’88                                        3- 3     2- 5

NEC Delfzijl 2                         3- 1     3- 8

 

Om de 7e en 8e plaats

De Fivel – NEC Delfzijl 2                                                                   0-4

 

Om de 5e en 6e plaats

NEC Delfzijl 1 – HS’88                                                                      1-2

 

Om de 3e en 4e plaats

Holwierde – Farmsum                                                                    0-3

 

Finale

Wagenborger Boys – Eenrum                                                       0-6

 

Het was de finale maar daar leek het niet op. Eenrum had geen kind aan Wagenborger Boys dat toch behoorlijk sterk in poule A geacteerd had. Eenrum speelde duidelijk naar voren en kreeg daar ook alle ruimte voor. Het was na 2 minuten dan ook al raak toen Sarah Rijzinga doorbrak en de stand op 0-1 zette. In de 5e minuut was het alweer raak. Een combinatie tussen Sarah Rijzinga en Anda Toonder werd door Rijzinga afgemaakt: 0-2. Eenrum speelde duidelijk meer naar voren maar zag Wagenborger Boys in de 8e minuut wel naast schieten. Daarna was het de beurt aan Romy Rijzinga. Nadat zij enkele malen de bal had over geschoten wist ze met een laag schot in de hoek in de 9e minuut de score naar 0-3 te tillen. Daarna liet Eenrum een serie kansen liggen om in de 15e minuut weer toe te slaan. Sarah Rijzinga vond Anda Toonder die de 0-4 op haar naam zette. Nog in dezelfde minuut kreeg Wagenborger Boys de kans op een treffer maar voor open doel werd deze alsnog naast geschoten. Een minuut later lag de bal aan de andere kant er alweer in.. Anda Toonder gaf de voorzet en Sarah Rijzinga drukte deze tegen de touwen: 0-5. In de 18e minuut viel de laatste treffer van Eenrum. Een doorsteekpass van Sarah Rijzinga bereikte Anda Toonder die de eindstand op 0-6 bepaalde waarmee Eenrum het toernooi op haar naam zette. De 13 doelpunten (inclusief de poulefase) kwame op naam van Anda Toonder 5, Sarah Rijzinga 4, tegenstander 2, Romy Rijzinga 1 en Elize Toonder 1.

 

 

                                                                                                                     

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

%MCEPASTEBIN%