Eenrum VR3 verstevigt koppositie

Op vrijdag 24 mei vond in Loppersum de derde ronde plaats in de 7e klasse 23 waaraan de 7-tallen van Eenrum 3, SC Loppersum 2 en vv Winsum 3 meededen. OKVC uit Oldehove had ter elfde ure nog afgebeld. Daar OKVC niet verscheen besloten alle drie de teams die wedstrijd in een 3-0 overwinning te noteren zodat iedereen hetzelfde kreeg. Voor Eenrum waren deze avond actief Vera Toonder, Anda Toonder, Ellen Toonder, Christina Prins, Selina Vorenkamp, Linda Faber, Margriet Bijlholt en Maaike Lokken. Dit waren de wedstrijden:

vv Winsum 3 – Eenrum 3                                                                 0-3

In deze wedstrijd was Eenrum duidelijk de bovenliggende partij. Het was duidelijk meer voorin en gaf Winsum weinig bewegingsvrijheid. Al na een minuut was het dan ook raak. Op een schot van Vera Toonder reageerde de keepster niet helemaal goed en Ellen Toonder was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. Eenrum creëerde meerdere kansen maar niet alle werden ook als zodanig benut. Winsum probeerde wel wat terug te doen maar Eenrum ving dit al vroegtijdig op zodat ze nooit echt gevaarlijk werden. In de 9e minuut was Ellen Toonder weer succesvol met een laag schot over de grond: 0-2. Een minuut hierna wist Winsum keepster Christina Prins te bereiken maar daar bleef het dan ook bij. Aan de andere kant had ook Eenrum moeite om haar mogelijkheden te verzilveren mede doordat Winsum terug zakte en voor eigen doel hing hangen. Toch lukte het Eenrum om in de 20e minuut nog een gaatje te vinden. Vera Toonder gaf de pass en Linda Faber schoor het leer tegen de touwen. Daar bleef het bij.

SC Loppersum 2 – OKVC                                                                  3-0

Eenrum 3 – SC Loppersum 2                                                        1-1

De tweede wedstrijd tegen SC Loppersum 2 was van een ander kaliber. Hier speelden enkele jonge en snelle meiden in die de Eenrum-defensie dan ook handenvol werk gaven. Beide teams waren dan ook behoorlijk aan elkaar gewaagd. Wel waren de betere kansen voor Eenrum maar vooralsnog leverde dit niets op. In de 6e minuut bracht keepster Prins uitkomst op een goede inzet van Loppersum. Toch gelukte het Eenrum om in de 12e minuut de leiding te nemen toen Anda Toonder de 1-0 noteerde. Echter ook Loppersum bleef aandringen maar het verdedigingsduo Minke en Vera Toonder wisten alles op te ruimen. Echter voorin verzuimde Eenrum om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en dat zou hun later opbreken. In de 19e minuut wist keepster Christina Prins een schot van Loppersum nog te keren maar in de 25e minuut verdween een afstandsschot alsnog in het doel wat een 1-1 eindstand opleverde.

vv Winsum 3 – OKVC                                                                        3-0

OKVC – Eenrum 3                                                                             0-3

SC Loppersum 2 – vv Winsum 3                                                    5-0

Dit leverde de volgende tussenstand op:

1. Eenrum 3                           9     6      2     1       20     19- 3
  2. vv Winsum 3                     9     5     1     3       16     13-14
  3. OKVC                                   9     3     0     6         9     12-16
  4. SC Loppersum 2                 9     2     1    6         7     11-22

Op de laatste speeldag – vrijdag 7 juni in Winsum – kan Eenrum 3 het kampioenschap binnen halen.