Eenrum VR3 pakken 1 punt

De v.v. Eenrum beschikt sinds dit seizoen over een 7 tegen 7 damesteam dat in deze competitie als Eenrum vrouwen 3 is ingedeeld. Dit team speelde vrijdagavond 14 september haar eerste wedstrijden met de volgende speelsters: Linda Faber, Ellen Toonder, Vera Toonder, Elize Toonder, Selina Vorenkamp, Margriet Bijlholt, Anda Toonder, Adi Rozen, Christina Prins, Irma Kamminga en Kim Melchior. Als trainer/coach fungeert Bernard Krans. Doordat de mannen op deze avond ook actief waren duurden de wedstrijden deze keer 20 minuten. De uitslagen waren:

Eenrum 3 – vv Zeester                                                                       1-1

De eerste wedstrijd tegen regerend kampioen vv Zeester uit Zoutkamp ging het team redelijk goed af. Eenrum was iets beter maar Zeester, met in haar gelederen Anoeskja Tjabringa die tevens mede-coach is van EKC VR1, deed zeker niet onder voor de gastdames. Nadat keepster Prins een tweetal reddingen verrichtte en Margriet Bijlholt naast schoot was het in de 7e minuut raak voor Eenrum. Elle Toonder brak door en noteerde de 1-0. Zeester liet het er natuurlijk niet bij zitten en wilde gelijk komen. Echter ook Eenrum liet zich niet onbetuigd. Ellen Toonder schoot in de 11e minuut nog naast. Twee minuten later raakte Zeester de lat. In het veld waarschuwden de speelsters van Eenrum elkaar  nog voor de schotkracht van Anoesjka Tjabringa toen deze in de 14e minuut alsnog toesloeg en haar team langszij Eenrum bracht: 1-1. Daarna wilde Zeester meer maar de defensie en keepster Prins wisten verdere schade te voorkomen zodat 1-1 de eindstand werd.

OKVC – SIOS 2                                                                                  0-2

SIOS 2 – Eenrum 3                                                                            1-0

De wedstrijd tegen de vrouwen van SIOS 2 uit Sauwerd verliep moeilijker. SIOS had enkele dames van de eerste selectie binnen de gelederen en deze bezorgden de verdedigsters van Eenrum dan ook handenvol werk. Vooral keepster Christina Prins was uitstekend op dreef en haalde menig inzet eruit. Op snelheid was SIOS Eenrum de baas maar wist daar vooreerst niets mee te doen. Echter in de 7e minuut werd het alsnog 1-0 toen een bal via de paal terug stuiterde in het veld en alsnog werd ingeschoten. Daarna probeerde Eenrum nog wat terug te doen en was Ellen Toonder daar twee keer dichtbij maar eerst was de SIOS-keepster sneller en haar tweede schot ging naast. Aan de andere kant was een zeer goede Christina Prins verder een onneembare vesting zodat 1-0 ook de eindstand werd.

OKVC – vv Zeester                                                                             1-0

vv Zeester – SIOS 2                                                                            1-1

Eenrum 3 – OKVC                                                                            0-3

De wedstrijd tussen Eenrum en OKVC begon met een aanvallend Eenrum maar allengs nam OKVC het over. De jonge ploeg van OKVC was sneller dan de thuisploeg en Eenrum had dan ook de grootste moeite de gasten af te stoppen. In de 8e minuut moest Eenrum capituleren toen het na een uitgespeelde aanval 0-1 werd. Eenrum probeerde wat terug te doen maar een corner van Ellen Toonder belandde op de paal, zus Anda Toonder strandde in de OKVC-defensie en een afstandsschot van Ellen kreeg ook geen vervolg. Het was weer OKVC dat in de 13e minuut op 0-2 kwam. Eenrum gaf evenwel niet op. Anda Toonder vond Margriet Bijlholt in de 17e minuut maar zij stuitte op de keepster. In de 20e minuut bepaalde OKVC de eindstand op 0-3. Eenrum had deze avond haar eerste punt binnen. Overigens is de uitslag tegen SIOS niet op voetbal.nl vermeld waardoor de volgende stand zich voordoet:

1. OKVC                      3  2     0    1    6    4- 2
  2. SIOS 2                    2  1     1    0    4    3-1
  3. vv Zeester            3  0     2    1    2    2-3
  4. Eenrum 3              2  0    1    1    1    1-4

Vrijdag 28 september spelen de dames in Oldehove op het complex van OKVC.