Eenrum VR3 goed op dreef

Op het sportcomplex van OKVC te Oldehove kenden de 7 tegen 7 dames van Eenrum 3 vrijdagavond 28 september een goede competitieronde. Er waren door ziekte allerlei afzeggingen maar coach Bernard Krans wist de volgende dames in het veld te brengen: Manon Krans, Kim Melchior, Vera Toonder, Anda Toonder, Minke Toonder, Elize Toonder, Christina Prins, Selina Vorenkamp en Korinne Huizenga. De volgende wedstrijden werden gespeeld:

OKVC – vv Zeester                                                                             0-1

Eenrum 3 – SIOS 2                                                                            1-1

Tegen de dames van SIOS 2 uit Sauwerd hadden de dames nog wat recht te zetten na de eerste ronde in Eenrum. Toch kwamen de eerste initiatieven van SIOS maar keepster Christina Prins stond wederom op haar post. Aan de andere kant vond Anda Toonder Kim Melchior die vastliep op de keepster en in de rebound naast schoot. Het ging aardig gelijk op maar het was dus SIOS dat in de 8e minuut op 0-1 kwam toen een schot eerst nog werd gestopt door keepster Prins maar op de één of andere manier via haar rug alsnog het doel binnen rolde. SIOS wilde meer maar keepster Prins liet dit verder niet meer toe. Het was nu Eenrum dat in de 17e minuut langszij kwam. Een verre uittrap van keepster Christina Prins bereikte Anda Toonder die de SIOS-keepster voorbij ging en de 1-1 inschoot. EKC wilde nu meer maar zowel Anda Toonder als zus Vera Toonder liepen vast op de keepster van SIOS. Daar ook SIOS er niet meer door kwam bleef 1-1 de eindstand.

SIOS 2 – OKVC                                                                                  2-1

Eenrum 3 – vv Zeester                                                                       0-0

De wedstrijd tegen vv Zeester ging aardig gelijk op. Beide ploegen zochten nu meer hun heil in combinaties wat een leuk voetbalspel opleverde. Beide elftallen zochten naar openingen in elkaars defensies maar deze waren goed gepositioneerd. Een afstandsschot van Anoesjka Tabringa in de 6e minuut werd door keepster Prins gestopt waarna de daaropvolgende corner over ging. Twee minuten later nam Kim Melchior het doel van Zeester van afstand onder vuur maar de keepster stond ook hier paraat. Vervolgens zag Anda Toonder haar schot naast gaan en stuitte Minke Toonder op de keepster. Nadat keepster Prins nog enkele malen uitkomst moest brengen en Anda Toonder na een pass van Kim Melchior de paal raakte bleef het bij de beginstand: 0-0.

OKVC – Eenrum 3                                                                            1-4

Tegen de dames van OKVC had men in Eenrum een gevoelige nederlaag geleden dus men wilde het nu beter doen maar zoals het deze avond ging werd ook niet verwacht. Aanvankelijk was OKVC het eerst voorin maar later kwam ook Eenrum eruit. Anda Toonder vond Minke Toonder die op de keepster stuitte. Het was echter OKVC dat na 6 minuten de leiding nam. Eerst redde keepster Christina Prins nog maar in tweede instantie was het alsnog raak: 1-0. Nu kwam OKVC even wat meer maar het was Eenrum dat in de 12e minuut langszij kwam. Anda Toonder vond Minke Toonder die de 1-1 op haar naam schreef. Beide ploegen wilden meer maar het was Eenrum dat in de 16e minuut de leiding nam. Uit een voorzet van Anda Toonder was het Kim Melchior die de 1-2 binnen schoot. Hierna leek het alsof OKVC het niet meer geloofde want achterin lag het nu geheel open. Weliswaar liet Eenrum ook nog wat liggen maar de roodbaadjes vonden nog twee keer de weg naar het doel. In de 22e minuut kwam de bal via Selina Vorenkamp en Kim Melchior bij Anda Toonder die de 1-3 produceerde en een minuut later ging het leer via Anda Toonder en Kim Melchior naar Manon Krans die de eindstand op 1-4 bepaalde waarmee Eenrum een goede competitieronde afsloot.

vv Zeester – SIOS 2                                                                            0-0

Deze uitslagen leverden de volgende stand op – zonder de wedstrijd SIOS 2 – OKVC 2-1 die niet op voetbal.nl vermeld stond:

1. SIOS 2                   5    2    3    0    9    5- 2
  2. vv Zeester           6    1    4    1    7    3- 3