Eenrum VR3 eindigt als derde

De laatste ronde van de najaarsreeks van het 7 tegen 7 damesvoetbal in de 7e klasse 19 vond vrijdagavond 2 november plaats op sportpark “Toercamp” te Zoutkamp de thuishaven van vv Zeester. Eenrum VR3 trad daar aan met de volgende speelsters: Manon Krans, Linda Faber, Minke Toonder, Vera Toonder, Maaike Lokken, Elize Toonder, Christina Prins, Anda Toonder, Kim Melchior en Margriet Bijlholt. Er werden de volgende wedstrijden gespeeld:

OKVC – SIOS 2                                                                                         0-1

vv Zeester – Eenrum 3                                                                      1-0

Deze wedstrijd ging aardig gelijk op. Beide ploegen speelden fysiek en waren aan elkaar gewaagd. Het werd dan ook een pittig potje voetbal. Dan kwam Zeester opzetten en dan Eenrum weer. Wel liet Eenrum zich onder druk zetten maar vooralsnog leverde dit geen verdere schade op. Kansen kreeg Eenrum ook maar ook deze werden niet benut. Zo waren Minke Toonder, Anda Toonder en Maaike Lokken onfortuinlijk. Aan de andere kant wist Christina Prins eveneens haar doel schoon te houden. En net toen het naar een gelijkspel leek te gaan sloeg Zeester in de 24e minuut toe. Een corner werd fraai ingekopt: 1-0. Helaas stond Eenrum hiermee alsnog met lege handen.

SIOS 2 – vv Zeester                                                                            0-2

OKVC – Eenrum 3                                                                             0-1

In deze wedstrijd kreeg Eenrum de betere kansen. OKVC liet zich evenwel ook niet onbetuigd en zo werd een spannende en leuke wedstrijd. OKVC vond keepster Prins op haar weg en raakte tevens meerdere malen de paal en lat of zag het leer naast gaan. Bij Eenrum lukte het Maaike Lokken, Vera Toonder, Minke Toonder en Anda Toonder niet om de OKVC-keepster te verschalken. Zo leek het naar 0-0 te gaan toen de 19e minuut aanbrak. Anda Toonder zette de bal voor en Minke Toonder joeg het leer tegen de touwen: 0-1. OKVC probeerde in de resterende tijd nog langszij te komen maar Eenrum gaf haar daar geen kans meer toe. Zo won Eenrum deze wedstrijd met 0-1 en pakte zo drie punten.

Eenrum – SIOS 2                                                                               2-3

De laatste wedstrijd tegen SIOS 2 uit Sauwerd leverde veel doelpunten op. SIOS nam als eerste na 2 minuten een voorsprong: 0-1. Eenrum moest dus weer op jacht naar de gelijkmaker. Dit lukte dan ook in de 8e minuut. Anda Toonder gaf andermaal de voorzet en weer was Minke Toonder succesvol: 1-1. Helaas kende Eenrum hier niet lang plezier van want een aandringend SIOS gelukte het om in de 11e minuut andermaal de leiding te nemen: 1-2. Eenrum zette wel aan maar zag haar pogingen niet beloond. Het was weer SIOS dat haar voorsprong na een uitgespeelde aanval in de 19e minuut op 1-3 stelde. Evenwel gaf Eenrum het niet op en dat kreeg in de 25e minuut resultaat. Op een schot van Anda Toonder kreeg de keepster de bal niet klemvast en vloog deze het doel binnen: 2-3. Helaas voor Eenrum was het hierna einde wedstrijd en bleef het 2-3. Hiermee eindigde Eenrum op de 3e plaats met 12 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 15 tegen. De doelpunten kwamen op naam van Anda Toonder 4, Minke Toonder 3, Manon Krans 1, Kim Melchior 1 en Ellen Toonder 1. De eindstand was als volgt:

1. SIOS                                   12   7     3     2    24    15- 8
  2. vv Zeester                       12   5     4     3    19       9- 6