Eenrum VR3 behouden koppositie

In Oldehove speelden de dames van Eenrum VR3 op vrijdagavond 10 mei hun tweede ronde in de voorjaarsreeks. Daar vaste reporter Jitse Drent verhinderd was heeft keepster Christina Prins van de drie wedstrijden een verslag gemaakt. De speelsters waren deze keer Minke Toonder, Vera Toonder, Anda Toonder, Margriet Bijlholt, Linda Faber, Selina Vorenkamp, Kim Melchior, Maaike Lokken, Elise Toonder en Christina Prins.

Dit waren de uitslagen en verslagen:

Eenrum 3 – SC Loppersum 2                                                           2-0

Gescoord: Linda en Selina

Begin van de wedstrijd liep wat stroef met de afwerking. Linda, Anda, Kim, Selina, Vera kregen kansen maar de keeper van Loppersum stond goed op zijn post en hield ze allemaal tegen.

Uiteindelijk kwam er na ongeveer 10 minuten de een voorzet van Anda waar Linda wel raad mee wist en scoorde.

Loppersum probeerde ook wat spelde prikjes terug te doen maar iedereen aan onze kant stonden goed op zijn post.

Paar minuten later wisten wij onze score ook nog te verdubbelen door een voorzet van Anda op Selina en die joeg de bal keihard achter de keeper.

Winsum 3 – OKVC                                                                             2-0

OKVC – Eenrum 3                                                                            1-0

Het 1ste kwartier speelden we gelijk op, en hebben wij ook zeker wel kansen gecreëerd, maar helaas niet afgemaakt. Doordat  OKVC continu de druk er op zette en een paar super snelle spelers hadden, kregen wij het achterin al moeilijker maar hielden we achterin nog wel de nul. Maar 5 minuten voor het eind signaal kregen wij nog een corner tegen en de spits van OKVC kopte die bal er onhoudbaar in.

Wij probeerde nog wat terug te doen, door Minke naar voren te schuiven, maar dat mocht niet meer baten.

Winsum 3 – SC Loppersum 2                                                           3-1

Eenrum 3 – Winsum 3                                                                    3-0

Doordat wij de vorige wedstrijd hadden verloren en winsum de andere 2 wel had gewonnen, moesten wij deze wedstrijd wel winnen om de kop positie te behouden.

Dus we gingen er vol in.

Voorin hadden we het versier op doel ook wat beter.

Na een aantal minuten van over en weer wat kansen speelde Anda zichzelf mooi vrij voor het doel en legde de bal achter de keeper.

Enkel minuten later waar onze verdediging de winsumers mooi had tegen gehouden kreeg Maaike de bal op het middenveld en speelde een aantal verdedigers uit en legde de bal bij anda die was meegelopen en die verdubbelde de score naar 2. Winsum probeerde wel wat terug te doen, en zette ook behoorlijk druk, maar door goed verdedigingswerk achterin bleef het nog steeds de nul.

10 minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Maaike (die begin van de wedstrijd nog een kans miste) via een voorzet van Anda. 3-0.

Winsum ging toen de druk nog er wat meer op gooien, maar door goed verdedigings werk  van iedereen en waarop ik op miraculeus wijze vlieg en stunt werk meerdere ballen tegen hield ( weet zelf niet eens meer hoe) en Magriet nog een goede redding bracht en daar nu een mooie afdruk van op haar been heeft staan. Hielden wij de nul!

Gescoord: Anda 2x en Maaike 1x.

Verder mist er nog wel een uitslag – stond niet op voetbal.nl – maar de stand is als volgt:

1. Eenrum 3                            6      4      1      1      13      12- 2

2. Winsum 3                           6      4      1      1      13      10- 6

3. OKVC                                5      2      0      3        6        4- 7

4. SC Loppersum 2                5      0      0     5        0         2-13