Eenrum D2 wint ook derde wedstrijd.

Helemaal compleet kon onze D2 afreizen naar Lewenborg. Ook Elize, die zo ongelukkig was door vlak voor aanvang van de competitie haar duim te breken, was er nu bij.

Na wat pasjesgedoe, FC Lewenborg was zeer zorgvuldig bij de controle en men zou zeggen, zo hoort het ook, ware het niet dat er dus op het veld weer geen controle was, zodat een kwaadwillend team iedere speler zomaar op kon stellen en de thuisploeg had zelf 1 speler meer dan dat ze pasjes hadden…….. kon de wedstrijd beginnen.

Het leek alsof alleen Eenrum het beginsignaal van de scheidsrechter had gehoord. Twee ballen op Hidde, twee mooie acties over links, twee doelpunten voor Eenrum en er waren ook twee minuten gespeeld. Het talrijk publiek van Eenrum ging er eens goed voor staan. Maar de coach van Lewenborg greep in. Hidde kreeg een andere tegenstander en deze bleek de kunst van het verdedigen aardig onder de knie te hebben. Eenrum was in de rest van de eerste helft wel sterker, maar de aanvallers en ook middenvelders hadden wat moeite met de wijze van verdedigen van de tegenstander. Deze stonde in 1 lijn ver van hun eigen doel af en de spitsen hadden het wat lastig om dat vervelende buitenspel te ontwijken. Als je dan ook nog op kunstgras moet spelen is het moeilijk spelen voor de nog niet zo ervaren spelers. Met name Hidde en Amber hadden wel door hoe ze hier mee om moesten gaan, steeds weer probeerden ze met een steekbal achter de verdediging van de tegenstander een medespeler te bereiken, maar ook steeds rolden de ballen op het kunstveld net even te hard, zodat de keeper er net even eerder bij was of de aanvaller van Eenrum was net even te gretig en was het weer buitenspel. Het bleef dus 2-0 in de eerste helft.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Hennoc onderschepte een slecht uitverdedigde bal en wist koelbloedig de 3-0 te maken. Toch gaf FC Lewenborg niet op en steeds vaker kwamen ze voor keepster Kim, die gelukkig weer een hele goede pot stond te keepen. Ook eenrum kreeg wel wat kansjes, maar steeds was het net niet.  Totdat er een kwartier voor het eind een mooi afstandsschot van Lewenborg zomaar buiten bereik van Kim in de bovenhoek verdween, Lewenborg ging er in geloven en Eenrum kreeg het lastig. Ook de 2-3 viel even later en het werd echt spannend. De spelers van beide teams gaven nog even alles, de toeschouwers kregen waar voor hun geld en toen het eindsignaal klonk was het echt een overwinning die uit het vuur was gesleept, niet met het allerbeste spel, maar wel met 200% inzet.

Bij deze kan ik iedereen aanraden om eens een keertje bij dit soort jeugdwedstrijden te kijken i.p.v. dik geld neer te leggen om een stelletje profvoetballers hun verplicht nummertje te zien afwerken. Spanning, twee sportieve teams, heel veel inzet en beleving en een scheidsrechter die het niet moeilijk had, maar die wel begreep waar het om ging en een prima wedstrijd floot, dat is toch waar het voetbalspel om draait?

Rest mij nog om te vermelde dat de D2-er van de wedstrijdbokaal deze keer voor Marjolaine was. Die op de linksbackpositie haar tegenstander steeds de baas was en met haar inzet een genot was om te zien spelen.

Marjolaine met de bokaal

Marjolaine met de bokaal.