Eenrum D2, verlies met een gouden rand

Twee coaches die beretrots op hun team zijn die net hun eerste wedstrijd hebben verloren, het bestaat nog!

Onze D2 is dit voorjaar ingedeeld in een poule van 6, waarbij tegen iedere tegenstander uit en thuis wordt gespeeld. De eerste 4 wedstrijden werden allemaal gewonnen met heel hard werken en soms mooi voetbal. Maar ook de tegenstander Oranje Nassau D1 had 12 punten uit 4 wedstrijden. En waar Eenrum hun wedstrijden met 3-2 of 5-3 won had ON tegen dezelfde tegenstanders een doelsaldo van 48 voor en 1 tegen. Het was dus duidelijk wie de favoriet was.

De voorbereiding was weer eens uitstekend van onze D2! Dinsdag trainen, woensdag schoolvoetbal, donderdag trainen en vrijdagavond een schoolfeest tot na 10 uur! Iedereen stond dus fit en uitgerust in het veld………Tycho kon zijn schoen nog net om zijn te dikke voet krijgen en ook Amber en Amelie hadden een blessure.

Er stond een halve storm op veld 2 en Eenrum begon tegen de wind in. Logisch dus dat ON direct flink druk zette op onze verdediging. Met kunst en vliegwerk slaagden de dames en heren erin om in de eerste minuten de tegenstander van scoren af te houden. De ballen die werden weggewerkt waaiden echter net zo hard weer terug. Toch slaagde Eenrum er heel verrassend in om via een aanval over meerdere schijven tot bij het doel van ON te komen. En toen ze daar toch waren schoot Tycho de bal ook maar direct in het vijandelijke doel. Het was 1-0! ON bleef doorgaan met aanvallen, geholpen door de harde wind en enkele minuten na de 1-0 kwam er een mislukt schotje richting keepster Kim. Die hoorde iemand roepen  “laat maar lopen” , wat ze dus ook deed…….1-1. Gelukkig was Kim niet uit het veld geslagen door dit foutje en keepte daarna een perfecte wedstrijd met heel veel reddingen, maar jammer was het wel. Voetballend slaagde ON er nauwelijks in om echt doelrijpe kansen te creeeren, de verdediging zat er steeds bovenop, maar uit vrije trappen en corners waren ze wel levensgevaarlijk en helaas ook succesvol. Door 2 mooie corners, 2 afstandsschoten hoog in het doel en een strafschop (heel ongelukkig hands, maar de scheids had het bij het juiste eind) werd de ruststand 1-6.

In de tweede helft wind mee, al was deze wel ietsje gaan liggen. Dit was aan het spel te zien. Nu was het Eenrum dat aanviel en ON moest verdedigen. Al snel een mooie actie van Hidde over links wat nog net geen doelpunt opleverde, maar waar Jilles attent mee was gelopen en de afgeslagen bal in het doel wist te werken. Daarna was het Alleen Eenrum wat aanviel en ON wat op de counter speelde en er enkele keren gevaarlijk uit kon komen. Gelukkig stond onze rots in de branding Liene weer prima te spelen en kon de meeste counters onschadelijk maken. Ook Kim bracht enkele keren redding, terwijl ook Amelie, ondanks haar blessure, attent was en haar tegenstander steeds weer aftroefde. Wat Eenrum in de tweede helft misschien te verwijten was was dat ze het niet vaker van afstand probeerden. Met de harde wind waren afstandsschoten zeker kansrijk geweest. Alleen gastspeler Jasper had nog 1 keer succes met zo’n schot. Hidde probeerde het ook enkele keren, maar hij had steeds pech, net naast of over! De eindstand werd derhalve 3-6. Geen slecht resultaat, het aantal tegendoelpunten van ON werd in 1 keer verviervoudigd! En wat hadden we weer een strijdend D2 gezien, echt een genot om coach van zo’n team te zijn!

Ondanks dat iedereen weer alles gegeven had en meerdere spelers uitstekend hebben gespeeld was het deze keer wel duidelijk wie de D2er van de wedstrijd moest worden! Voorstopper Tycho stond als een beer te verdedigen en bij iedere mogelijkheid kwam hij uit zijn verdediging om mee ten aanval te trekken, hierbij ook nog scorend!

Tycho D2

Onze duim voor jou omhoog Tycho!