Eenrum D2 maakt het spannend.

Na het goede debuut van vorige week was het nu aan onze D2 om te laten zien dat het echt een goed team was en de eerste overwinning geen toeval was. Aan de voorbereiding kon het niet liggen. Toen Frank de Boer, trainer van Ajax, hoorde hoe een deel van het team zich had voorbereid, huurde hij ook direct 20 mountainbikes en liet evenals de spelers van Eenrum zijn selectie 10 km door de bossen van Amsterdam crossen. Nu heeft PSV morgen geen schijn van kans meer zal hij gedacht hebben!

Eenrum begon een beetje stroef aan de wedstrijd. Het druk zetten op de verdediging van de thuisploeg lukte een stuk minder dan vorige week. Middenvelders van Lycurgus konden regelmatig doorkomen en als je dan ook nog een paar persoonlijke foutjes maakt in de verdediging, krijg je de goals om de oren. Het was dan ook snel 3-0 voor de blauwhemden uit Groningen. Toch bleef Eenrum het koppie omhoog houden en een mooi een-tweetje van de dames Amelie en Amber zorgde ervoor dat ook Eenrum kon scoren. Toen ook Hidde weer terug was op zijn vertrouwde linkerkant, coach Dennis wilde eens zien hoe Hidde het op rechts deed, werd het ook 3-2 door een mooie actie buitenom. Toch wist Lycurgus ook nogmaals te scoren, zodat de ruststand 4-2 werd.

Mooi was het om te zien dat direct na de rust precies het omgekeerde gebeurde als vorige week. Kwam Eenrum toen wat slapjes uit de kleedkamer en kreeg het snel 2 goals om de oren, nu was het precies andersom. Na een paar minuten was het ineens 4-5! Lycurgus gaf niet op en maakte weer gelijk, maar Eenrum was helemaal los. Onder aanvoering van Hennoc, die voor en achter was en heel veel ballen veroverde en Hidde, die met zijn acties op de linkerkant zijn tegenstanders helemaal dol draaide bleef Eenrum gevaarlijk. Ook de verdediging stond veel beter dan voor de rust en gaf de Groninger aanvallers weinig kans meer. Geholpen door wat geluk, een mooie combinatie van onze 2 gastspelers Reinier en Ruben werkte een tegenstander de bal in eigen doel en ook een afstandsschot van Ruben werd tot eigen doelpunt verwerkt (de bal was er anders ook in gegaan) werd het 5-7.

Het slotakkoord was voor Hennoc. Hij bekroonde zijn goede wedstrijd vlak voor tijd met een mooi doelpunt. Eindstand 5-8.

heenoc D2 bokaal

Hennoc, blij met zijn goede spel, met de overwinning en met de D2-er van de week bokaal.