EENRUM 35 PLUS SPEELT IN HET ZANDEWEERSE ZONNETJE ALS VANOUDS

De ongekend brede selectie was enorm uitgedund, 35 plus zegt wellicht al genoeg pijntjes en andere perikelen lagen hieraan ten grondslag. Zo was Emiel verhinderd hij verkoos een concert in Berlijn boven een prachtige avond met z’n voetbalvrienden, Ray had last van een vieze snottebel, Willem de Mythe deed zijn (bij)naam weer eens eer aan, Peter was thuis op de bank z’n gouden linkerbeen aan het oppoetsen en wel het meest opzienbarend was de afwezigheid van Robert, zijn Korinne is net bevallen van hun derde zoon en Robert liet de mogelijkheid voor een avondje rust aan zich voorbijgaan. De coaches van deze avond waren John (blessure aan z’n ogen, hij is PSV supporter) en Marcel (Space ) zijn aanwezigheid was ontzettend knap, hij barst namelijk sinds afgelopen woensdagavond regelmatig zomaar in tranen uit, hoef niet uit te leggen van wie hij al jaren supporter van is.

Door de enorm uitgedunde selectie speelde er weer eens een gastspeler met ons mee, en ditmaal niet zomaar een gastspeler, het was Sjabbe Datema uit Winsum. Deze bijna 45-jarige voetballer met ongeëvenaard linkerbeen had altijd nog als ultieme natte droom om een keer in het prachtige rood-zwart van Eenrum te voetballen. Wel logisch als je jaren in het foeilelijke geel blauw hebt moeten voetballen.

Onze eerste wedstrijd was er op papier direct een hele aardige, de mannen van Zeester! Eenrum begon geweldig aan de wedstrijd, Sjabbe eiste vrijwel direct een hoofdrol op, coachend, trekkend, duwend en heel hard rennend deed hij veel goed. De openingstreffer was voor Eenrum en kwam van de voet van Luidolf, hij rond prachtig af. Vrij snel daarna ronde Herald een geweldige voorzet van Gerke af en zo stond het zomaar 2-0. Eigenlijk hadden de Zoutkampers de gehele wedstrijd weinig in te brengen, het ontbrak hen aan een aanspeelpunt voorin en de overmacht was zo groot dat ook Martinus volle bak mee ging naar voren. Dit resulteerde in de mooiste treffer van de avond, en het zou ook zomaar de mooiste van het seizoen kunnen worden. Een enorme streep/ schot/ poeier over de grond strak in de hoek liet de doelman van Zeester volledig kansloos. Kort na deze harde streep kwamen er meerdere Zandeweerster van schrik naar het sportveld, men dacht aan een aardbeving, een UFO, de verwarring was groot! Eindstand 3-0 voor Eenrum, al dacht en denkt Zeester hier tot op heden heel anders over.

Na een korte break mochten we aantreden tegen Rood-Zwart uit Bavelt, met de bijna niet te passeren Toto weer op het doel. De bavelders waren klaarblijkelijk gewaarschuwd door het uitstekende spel van Eenrum tegen Zeester want zij kozen ervoor om met 7 man voor de goal te blijven hangen. In heel weinig ruimte waren de Eenrumers te ongeduldig, en werden er onvoldoende uitgespeelde kansen gecreëerd. Met de nodige hulp van de normaliter sterk keepende Toto kwamen de Eenrumers toch op 1-0. Toto tikte een mooie voorzet van Sjabbe als volleert volleyballer prachtig binnen. Toch wisten de Eenrumers de overwinning niet mee naar huis te nemen, een wat knullige uitbraak zorgde al vrij snel voor de 1-1 en best onnodig werden er punten gemorst tegen Rood-Zwart.

De laatste wedstrijd van de avond was die tegen de gastheer ZEC, een ploeg die tot dan toe al haar wedstrijden van de avond had gewonnen. Het bleek met afstand de leukste wedstrijd, een mooie open wedstrijd van twee ploegen die ervoor gingen. In de analyse na de wedstrijd was toch wel duidelijk dat Eenrum de bovenliggende partij was en de meeste kansen creëerde, echter de uitstekend keepende doelman van de Zandeweersters stond aardig in de weg. Ook mag gezegd worden dat Reinier bij Eenrum zijn doel ook uitstekend verdedigde met name de normaal in ZEC 1 spelende Pascal Koolhof had de nodige kansen die Reinier geweldig wist te pareren. In de slotfase wisten de Eenrumers onder aanvoering van Sjabbe nog de nodige energie en sprint eruit te persen om op z’n spurs de overwinning te pakken. Dit resulteerde ook in een uitbraak met Gerke in de hoofdrol, die liep fors door op de Zandeweerster doelman die kermend van de pijn ter aarde stortte. De doelman had (zo zei die zelf) pijn, maar het was waarschijnlijk meer de schrik, de arme jongen zag Gerke wel heel snel op hem afkomen. Uiteindelijk stond erop het scorebord waar de wedstrijd ook mee begon, al was het verre van een bloedeloze 0-0. Het was met afstand de mooiste wedstrijd van de avond, als dank mocht Gerke de wedstrijdbal als aandenken meenemen, iets wat hij zeer waardeerde. Overigens wonnen de Eenrumers de derde helft met glans en weer duidelijk op punten, hieruit zal weer veel vertrouwen worden gehaald voor de komende wedstrijden, op 14 juni aanstaande spelen de godenzonen in het naburige Baflo. In verband met het overvolle programma zijn er twee rondes verplaatst in overleg met de KNVB en met dank aan Rood-Zwart, Zeester en ZEC. De laatste en finale competitieavond zal worden gespeeld op 21 juni in Eenrum!