EENRUM 35 PLUS 7 TEGEN 7 OP KAMPIOENSKOERS

Gisteravond onder geweldige zomerse omstandigheden heeft de 35 plus mannen equipe van de VV Eenrum uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de 1ste klasse 03. Inmiddels voor het derde seizoen is deze monsterploeg bij elkaar en dat is te zien.

Absoluut hoogstaand en weergaloos voetbal wordt afgewisseld met onnavolgbaar voetbal, de ploeg raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en hoe mooi is het dan dat de roodhemden volgende week vrijdag op de langste dag van het jaar op eigen veld kampioen kunnen worden. Om de totale leegloop na dit successeizoen het hoofd te bieden ( je moet immers op je hoogtepunt stoppen) worden er al diverse verkennende gesprekken gevoerd met eventuele versterkingen.

Gisteravond werd er op de velden van Rood Zwart Baflo door de Eenrumers goed gespeeld, een 4-0 overwinning op Baflo en een 4-1 overwinning op Zeester waren kenmerkend voor dit seizoen. Snel combinatie voetbal met vele kansen als resultaat en uiteindelijk ook mooie doelpunten. Absolute hoofdrol speler was John Visser, net op tijd opgelapt voor deze avond scoorde hij nagenoeg alle doelpunten. Het hadden er uiteindelijk meer kunnen worden als Gerke Vos niet de 3 opgelegde mogelijkheden had gemist. Hier was toch duidelijk te zien dat het Gerke aan de nodige wedstrijdritme ontbreekt. Willem ( de mythe) van Olst was onnavolgbaar in de eerste wedstrijd, de wedstrijden daarna leek de ACCU enigszins leeg. De 2 M’s , Medendorp en Mulder speelden als altijd zeer solide en op routine. Mooi was het om te zien hoe Peter ( gouden linker) Smits ouderwets de ene na de andere prachtige voorzet bij John Visser wist te krijgen.

Waar Emiel van Kampen zijn lichtvoetigheid weer nadrukkelijk liet zien leek Luidolf Faber wat onwennig en onzeker in zijn spel. Of het nou kwam door de afwezigheid van grote broer en inspirator Martinus Faber of de aanwezigheid van zoon Robin Faber als aandachtig / kritisch toeschouwer is niet helemaal duidelijk. Doelman Reiner ( Paap) Buisman was op 3 momenten na foutloos, helaas ging het voor hem na de wedstrijd helemaal mis, er moest een amber alert aan te pas komen om zijn zoekgeraakte zwarte Asics tas weer terug te vinden , waar anders dan bij onze hoofdsponsor in de kroeg.

Het uitstekende spel werd overigens doorgezet in de derde helft bij sponsor Esch in de kroeg, hier werd o.a. door Steven Langeland de ene mex naar de andere neergelegd, deze had Paap verre van klemvast. Uiteindelijk trok de inmiddels jarig geworden Luidolf Faber z’n onzekere spel door, hij trok op onbegrijpelijk momenten de beker die zojuist voor hem was gelegd door van Kampen omhoog en wist hierdoor wel heel vaak z’n dobbelsteen te draaien.

Na de mooie voetbalavond zal de focus nu gelegd moeten worden op aanstaande vrijdag 21 juni, vanaf 19:30 uur gaan de mannen voor het kampioenschap spelen, met nog 3 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 5 punten op nummer 2 ZEC moet het kampioenschap binnengehaald worden, kan de ervaren ploeg met deze druk omgaan? Het sportieve succes van de ploeg wordt overigens direct al commercieel benut door hoofdsponsor van Esch die de ploeg gisteren laat in de nacht wist te strikken als publiekstrekker voor een voetbalevenement op de zaterdagmiddag van de kermis.