Eenrum 2 seizoen 2015-2016

Het was een jaar vol gekke statistieken voor het tweede elftal van v.v. Eenrum. Niet alleen stond er een vrijwel nieuw en veel jonger team, van de zeven wedstrijden voor de winterstop waren zes uitwedstrijden, de winterstop zelf duurde 3,5 maand, en 24 van de uiteindelijke 28 punten werden ná de winterstop behaald.

In de zomer van 2015 werd duidelijk dat er een aantal jongens in Groningen gingen voetballen. Michiel Elema, Jeroen Smit, Richard de Vries en Sjoerd ‘Salo’ Salomons vroegen overschrijving aan naar V.V. Groen Geel. Om dit op te vangen kwamen veel jongens vanuit de B-ers naar het tweede elftal. Hierdoor kreeg Eenrum 2 na een aantal jaren ineens een ander en vooral jonger gezicht. Een oude bekende besloot ook weer de wondersloffen aan te trekken. Jesse Meijer kwam na een jaar sabbatical weer terug.

Na de bekerwedstrijden bleek dat dit jonge elftal veel potentie had, maar ook nog moest groeien. Goede momenten werden met slechte momenten afgewisseld. Dit werd voortgezet in de eerste seizoenshelft. We speelden helaas in een kleine competitie, met niet meer dan 9 tegenstanders. In de eerste wedstrijd tegen Bedum troffen we gelijk een goede en fysiek sterke tegenstander. De jonge jongens moesten hier nog even aan wennen, maat voetballend deden we goed mee. Nadat we met 3-1 achter stonden, kwamen we terug tot 4-3. Ene Jorrick Bakker kreeg de opgelegde kans voor 4-4, maar hij schoot de bal jammerlijk over vanaf de doellijn…

Het duurde tot wedstrijd nummer vier voordat we ons eerste puntje binnen haalden. Deze werd behaald tegen Woltersum, 2-2. Later zou blijken dat we lange tijd met Woltersum zouden strijden om vooral niet laatste te worden. Rond deze periode kregen we echter onverwacht versterking uit Pieterburen en Spanje. Michael Bakker Paiva en Enrique Rubio Garcia, de één werkend bij de Zeehondencrèche en de ander werkend op de Rijksuniversiteit Groningen, wouden graag voetballen, en kwamen bij V.V. Eenrum terecht. Zij zorgden voor wat meer ervaring en stabiliteit in het elftal.

In de wedstrijd die hierop volgde werd gelijk de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Thuis tegen Forward werd er overtuigend gewonnen met 5-0. Forward was met 10 man gekomen, en achteraf gezien had de uitslag veel hoger kunnen en moeten uitvallen.

Toen de winterstop eenmaal aanbrak stonden we helaas laatste. Met 4 punten en 17 doelpunten voor en 22 tegen was dat nog niet iets om over naar huis te schrijven. Daarnaast besloten Marik Gnodde en Sebastiaan Lonsain te stoppen. Na de winterstop zou echter alles veranderen…

De eerste wedstrijd na de winterstop was op 13 maart, exact 104 dagen na de laatste wedstrijd. Deze werd gelijk overtuigend gewonnen van Woltersum met 7-0. Vervolgens werd er verloren van de nummer 1 en 2 van dat moment, V.V. Usquert 1 en FC Lewenborg 4.

Hierna volgde de return van de derby van het Noorden, V.V. Eenrum – V.V. Kloosterburen. Uit hadden we verloren met 2-1, en, zonder dat het echt merkbaar was in de ploeg, waren wij gebrand om thuis weer eens te winnen van Kloosterburen. Dit was namelijk al wel een tijdje geleden… Binnen een paar minuten na het eerste fluitsignaal stond het al 3-0. Dat had niemand zien aankomen, ook de technische staf niet. De eindstand was uiteindelijk 6-3! Kloosterburen stond op dat moment op de derde plek, wij op de 9e. Dit smaakte natuurlijk naar meer!

Een week later stond de return tegen nummer twee FC Lewenborg op het programma. Deze wedstrijd werd ook zeer overtuigend gewonnen, de uitslag was hetzelfde als tegen Kloosterburen: 6-3.

Na een kleine uitglijder tegen Siddeburen begon Eenrum 2 aan een opmerkelijke eindsprint. De laatste vijf wedstrijden, waarvan vooral de 6-1 winst op toenmalig nummer twee S.V. Bedum eruit springt, werden allemaal overtuigend en met duidelijke cijfers gewonnen. Zo stegen we binnen een maand van de 9e naar de 4e plek! Ons doelsaldo stond op +19, 70 voor en 51 tegen, en het uiteindelijke aantal punten was 28.

Al met al dus toch een prima seizoen voor dit jonge team. Dit belooft veel voor de toekomst. Iets meer stabiliteit in de prestaties zou voor hele mooie dingen kunnen zorgen. Laten we vooral hopen dat het team grotendeels bij elkaar blijft, zodat we kunnen voortborduren op dit leerzame jaar!