Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden

Nieuwe Voorzitter Jeugdcommissie
Ongeveer een halfjaar geleden begon ik als voorzitter van de Jeugdcommissie (JC). Trots dat mij het vertrouwen werd gegeven. Met een fantastisch team heeft de JC afgelopen halfjaar al veel werk verzet. Een team dat bestaat uit een gezonde mix van leeftijd, ervaring en energie.

Vrijwilligers
Ook de coaches, scheidsrechters en vele anderen waren daarbij een belangrijke en onmisbare groep vrijwilligers die met veel passie en inzet alles het afgelopen half jaar (en jaren hiervoor) in goede banen hebben geleid. Zo is bijvoorbeeld elk team voorzien van een coach en trainer, zijn scheidsrechters aangesteld, is het gastheerschap ingevuld, het reilen en zeilen rond de wedstrijden (wedstrijdsecretariaat) geregeld, het proces van teamindelingen begeleid en de nodige andere zaken opgepakt.

WP_20151208_20_31_28_Pro

Speciaal wil ik nog de laatste actie voor onze jeugdleden noemen. Alle jeugdleden hebben een verrassingszakje gekregen met daarin; een FC Groningen sjaal, een tennisbal met het getal 1500 erop geschreven en de uitleg hoe je hiermee je vaardigheid kan ontwikkelen en voor de oudere jeugd een uitnodiging om mee te doen aan de Klaas Jan Huntelaar spelregeldag. Dit laatste is een mooi resultaat van de nieuwe jeugdcommissie. We hebben de Klaas Jan Huntelaar foundation bereid gevonden om naar VV Eenrum te komen om hun spelregeldag te organiseren. Alle jeugdleden van E tm C junioren zijn uitgenodigd om hieraan mee te doen op 18 januari.

Blik naar de toekomst
Afgelopen half jaar hebben we achter de schermen heel hard gewerkt om de jeugdafdeling beter te stroomlijnen, is Niels Woltman gestart als technisch coördinator van de jeugdafdeling, schrijven we op dit moment een technisch plan, willen we periodiek meer activiteiten organiseren voor de lol of om geld in te zamelen met het doel om een investering te doen en schrijven we een 2e D elftal en een 2e F team in voor de voorjaarscompetitie. Afgelopen periode is de JC ook al weer volop bezig geweest met de voorbereidingen voor het volgende seizoen.

Een 2e D-team
De afgelopen maanden hebben we een behoorlijke toeloop gekregen van nieuwe spelers in de D categorie. Sommige spelers hebben alleen nog maar meegetraind vanwege de grote hoeveelheid spelers in de diverse bestaande teams. Daarnaast spelen er 8 spelers in de E junioren die in de D junioren zouden moeten spelen op basis van hun leeftijd. Deze combinatie geeft ons de mogelijkheid om een 2e D team in te schrijven voor de voorjaarscompetitie. Ik denk niet dat veel verengingen in een dorp in de grootte van Eenrum een 2e D elftal op de been kunnen brengen. Wat een mooie ontwikkeling!

Tot slot
Voor mij is wel duidelijk dat het verenigingsleven niet zonder vrijwilligers kan functioneren; iedereen is meer dan welkom om daar aan bij te dragen; je hoeft ook niet te wachten tot je gevraagd wordt. Wil je meewerken aan het sociale netwerk voor onze kinderen, meld je dan aan bij één van onze commissieleden.

Met veel plezier kijk ik naar de toekomst waarin we nog mooie stappen kunnen maken, met maar één doel “een fijne herinnering voor onze jeugd”.

Eric Schoenmakers

Voorzitter Jeugdcommissie

De jeugdcommissie bestaat naast de voorzitter uit de volgende leden:
Gerard Wosten
Ingmar Vos