Collectief falen EKC dames

De laatste thuiswedstrijd voor de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) eindigde zaterdag 19 april in mineur. Uit Appingedam kwam het elftal van v.v. De Pelikanen op bezoek waar EKC uit net met 2-3 had gewonnen. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor EKC. De gastvrouwen drongen sterk aan maar het afwerken van kansen was een tweede. De weinige keren dat De Pelikanen voorin waren werden ze gemakkelijk afgestopt. In de 21e minuut echter namen De Pelikanen na een goed geplaatste vrije trap een 0-1 voorsprong. De thuisploeg ondernam verwoede pogingen om de gelijkmaker te maken maar vooralsnog lukte dat niet. Wel kreeg de thuisploeg mogelijkheden echter Irene Bos, Janet Toonder en Sarah Rijzinga waren onfortuinlijk terwijl ook Lisette Luit vastliep. Het waren wederom De Pelikanen die in de 41e minuut op 0-2 kwamen toen de defensie van EKC de bal niet goed wegwerkte. Tot de rust bleef het hierbij. In de rust werden Romy Rijzinga en Lotte Hoogland gewisseld voor Nicky Bos en Claudia van der Horn.

Nu had EKC de zon mee maar de wind tegen. De thuisploeg probeerde terug te komen maar kreeg na 7 minuten de 0-3 om de oren toen een goed geplaatste vrije trap wederom raak was. Hierna was de wedstrijd gespeeld. EKC was niet meer bij machte om iets terug te doen. In de 56e minuut werd een sublieme voorzet goed afgerond door de gasten uit Appingedam en dat betekende 0-4. Drie minuten later viel Irene Bos uit. Roos Meijer werd haar vervangster. De Pelikanen waren nu meer daadkrachtiger wat zich in de 67e minuut uitbetaalde in de 0-5. Keepster Marijn Nienhuis redde in eerste instantie maar werd daarna alsnog geklopt. Het wilde niet lukken met EKC. De thuisploeg kon geen vuist maken en trainer Benes sprak dan ook van een off-day van zijn ploeg. Drie minuten na de 0-5 lag ook nummer zes in het net: 0-6. EKC was verslagen en kon niets meer terug doen. De Pelikanen ging wel door en vond in de 80e minuut wederom een gaatje wat hen de 0-7 opleverde. Drie minuten later viel Merel Schothorst nog uit en werd vervangen door Loes Korhorn. De stand veranderde niet meer zodat EKC met 0-7 een grote nederlaag leed. De laatste wedstrijd is op zaterdag 3 mei uit tegen Gorecht in Groningen.