Clash of the Marneclubs: Eenrum 2 bedwingt Kloosterburen 2

Op zondagmiddag 23 maart traden de reserve-elftallen van Eenrum en Kloosterburen op Sportpark Eenrum voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar aan. In Kloosterburen had de thuisploeg met 5-2 gewonnen. Deze middag had coach Robert Benes met moeite een elftal bij elkaar gekregen van tweede en derde elftalspelers met wat C-junioren en een verdwaalde eerste elftalspeler namelijk Anne-Jan Ozinga. Onder leiding van scheidsrechter H. Luit sloegen de gasten al na twee minuten toe. De eerder genoemde Ozinga brak door en scoorde de 0-1 voor zijn ploeg. Eenrum probeerde wat terug te doen wat in de 11e minuut lukte. Karel Biemond weet Michiel ‘Eli’ Elema te bereiken die de 1-1 achter keeper Sander Adema weet te plaatsten: 1-1. Het ging aardig gelijk op alhoewel Kloosterburen wel het betere van het spel had. Dit leverde hen in de 19e minuut wederom een voorsprong op. Ignace Dölle passte op Olger Jonker die zijn schot via een Eenrum-speler over keeper Bart Oosterveld in het doel zag vallen: 1-2. Kloosterburen rook meer en zette nog wat meer aan. Overigens zag Eenrum-keeper Bart Oosterveld er deze middag best wel grappig uit met zijn minicamera aan een band om zijn hoofd. De beelden zullen wel ergens op You-tube verschijnen. Eenrum probeerde wat terug te doen maar kwam in deze eerste helft niet tot spraakmakende daden. De beter kansen waren voor Kloosterburen maar ook haar aanvallers waren niet succesvol. Jeroen Holman schoot naast, Jasper Wiersum over en Olger Jonker van afstand naast. Laatstgenoemde deed dat zelfs tweemaal. Aan de andere kant zag Marik Gnodde van Eenrum zijn bal net voor het Kloosterburen-doel afzwaaien. Nadat Anne-Jan Ozinga na een mooie aanval voorlangs schoot was het in de 41e minuut wel raak voor de zwartgehemde gasten. Anne-Jan Ozinga gaf de bal voor en Jasper Wiersum knalde de 1-3 binnen. Een tegenstoot van Kevin Oostema werd door keeper Adema uit de lucht geplukt waarna Kloosterburen het voor de rust nog mocht proberen. Michel Stam zette in de 43e minuut Anne-Jan Ozinga voor het Eenrumer doel maar keeper Bart Oosterveld redde bekwaam. Zo werd de ruststand 1-3.

Na de rust was Ozinga wegens werk vertrokken en ging het toch wat minder met Kloosterburen. Eenrum trok nu meer naar voren maar ook Kloosterburen deed nog mee. Wel was het spel aan beide kanten wat rommelig. In de 68e minuut kwam er een keerpunt in de wedstrijd. In een botsing met Eenrum-speler Michiel Elema was Emiel Wierenga al eerder geblesseerd onder het oog en om de neus geraakt en viel na meerdere minuten dus uit. Good-old Ron Bolt werd zijn vervanger. Hierdoor (het uitvallen van Wierenga natuurlijk niet de invalbeurt van Bolt) raakte Kloosterburen toch wel aangeslagen want het ging hierna minder met de gasten. Coach Robert Benus die zijn team in de eerste helft nog rustig kon coachen liet zich nu toch meer en meer horen. Ook Eenrum-coach Meindert Geertsema zag mogelijkheden en liet zich ook meer horen. In de 70e minuut sloeg Eenrum dan ook toe. Een pass van Jeroen Smit bereikte Kevin Oostema die wegschoot en de 2-3 noteerde. De thuisploeg rook meer en Kloosterburen kreeg al meer moeite om Eenrum van zich af te houden. Zelf kwam het aanvallend nu te kort. Wel was het nog enige malen voor het doel van Oosterveld maar doelpunten zag het niet meer. Aan de andere kant zette Eenrum haar aanvalsdrift nog meer door. Sjoerd Salomon kreeg min of meer drie kansen op rij die hij echter niet benutte. In de 98e minuut werd Thomas Benes neergelegd en kreeg een vrije trap wat buiten het 16-metergebied mee. Jeroen Smit krulde deze fraai om de muur in het doel van keeper Sander Adema: 3-3. Hier leek het bij te blijven maar de thuisploeg sloeg drie minuten later – de blessurebehandeling en afvoer van de eerder genoemde Wierenga had aardig wat tijd gekost – alsnog toe. Marik Gnodde bediende de snelle Kevin ‘Euf’ Oostema die de eindstand op 4-3 bepaalde. Zo revancheerde Eenrum zich voor de uitnederlaag en hield het na wat mindere resultaten nu de volle winst in huis.

Scoreverloop: 2. Ozinga 0-1; 11. Elema 1-1; 19. Jonker 1-2; 41. Wiersum 1-3; 70. Oostema 2-3; 98. Smit 3-3; 101. Oostema 4-3.
Scheidsrechter: H. Luit (Eenrum)
Opstelling Eenrum: Thomas Benes, Karel Biemond, Michiel ‘Eli’ Elema, Marik Gnodde, Thomas Luit, Jesse Meijer, Kevin ‘Euf’ Oostema, Bart Oosterveld, Jeroen Smit, Richard de Vries, Stefan van der Woude, Sjoerd Salomons, Sander Olijslager.
Opstelling Kloosterburen: Jeroen Holman, Anne-Jan Ozinga, Ron Bolt, Michiel Stam, Sander Adema, Ignace Dölle, Marcel Halsema, Bart Holman, Olger Jonker, Wouter Korhorn (aanv.), Roland ‘Messi’ Staal, Jesse van Wierden, Emiel Wierenga, Jasper Wiersum.