BIZAR SLOT VAN GEWELDIGE KAMPIOENSAVOND

 

Hoe heerlijk is het kampioen kunnen worden op eigen veld en dan ook nog eens op de langste dag van het jaar. Voetbal is tenslotte een zomersport die echter om onbegrijpelijke redenen altijd zo wordt gepland door de voetbalbobo’s in Zeist dat je vooral op een net te hard of te nat veld met een net iets te lage temperatuur aan het ballen bent. Van tevoren was bekend dat de 35 plus equipe aan 4 punten genoeg zou hebben om het kampioenschap binnen te halen. Met een zeer complete selectie, nog niet eerder dit seizoen traden de roodhemden aan. Waar je met zeven de veldbezetting compleet hebt ,had coach Marcel ( Space ) Leushuis maar liefst 12 man tot z’n beschikking. Zo was men in Eenrum getuige van de rentree van Ray Bijlholt, deze flamboyante linksbener was dit gehele seizoen om uiteenlopende redenen nog niet in actie gekomen. Het schijnt dat Ray z’n voetbalschoenen weer goed in het vet heeft weggezet en dat hij zo langzamerhand toch ook wel de mythe 2 van ons team genoemd kan worden. Over de mythe gesproken, Willem van Olst was ook weer van de partij, deze NS’er is wel altijd keurig op tijd aanwezig alleen weet dan weer niet altijd even goed zijn eigen lichaam op de rails te houden tijdens de wedstrijd. Onze selectie was overigens niet eens helemaal compleet, want Reinier ( Paap ) Buisman was verhinderd en schijnt inmiddels druk te zijn met het reinigen van de materialen van de 7 tegen 7 ploeg. Martinus Faber ( de oudste van de 2) zou overigens ook niet aanwezig zijn, maar wist tijdig te ontsnappen bij een receptie, echter wel met net iets te veel biertjes op waardoor zijn promillage aardig hoger scoorde dan z’n voetbal inbreng deze avond, maar och wat is die man gezellig om erbij te hebben. Klein detail om nog even te delen voor dat de wedstrijden kort samengevat gaan worden, John Visser was voor de tweede week op rij op de fiets ( geleend, want hij heeft er zelf al jaren geen meer!) samen met de andere winsumers Gerke Vos en Luidolf Faber ( de jongste van de 2). Dit moet wel even genoemd worden aangezien deze fietstocht van zo’n 7 kilometer een enorme aanslag is op het atletische lijf van John en dit dan ook weer nogal wat invloed heeft op z’n voetbalkwaliteiten.

 

De eerste wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende Ricky Rozema, een scheidsrechter die door z’n jarenlange voetbalervaring een wedstrijd kan aanvoelen. De Eenrum equipe kwam heerlijk uit te startblokken en wist al vrij snel met 4-0 voor te komen, echter een wat slappere slotfase zorgde toch nog voor 2 doelpunten van de mannen uit Baflo, moet wel gezegd worden dat keeper Gerke Vos bij beide doelpunten niet geheel vrijuit ging. Ondanks dat een keurige overwinning en weer een stap dichterbij het kampioenschap.

 

De tweede wedstrijd was die tegen ZEC uit Zandeweer, deze ploeg had haar eerste wedstrijd met 2-3 gewonnen van Zeester. De Zandeweersters konden het kampioensfeest nog verpesten bij een overwinning op de Eenrumers. Echter die gingen vanaf het eerste ( en ook direct laatste fluitsignaal) van scheidsrechter Wim Nube volle bak erop. Al vrij snel volgden een aantal flitsende aanvallen elkaar op, nadat Gerke Vos de bal geweldig voorzette wist Herald Jansen deze prima binnen te schieten. Niet heel veel later gebeurde dit andersom, Gerke scoorde op aangeven van Herald de 2-0, na dat moet gezegd worden geweldig voorbereidend werk van de uitstekend spelende Luidolf Faber en Emiel van Kampen. De zandeweersters kwamen niet meer in de buurt van het doel van John Visser, die de falende Gerke Vos op het doel vervangen had. Na deze heerlijke goal van Gerke Vos en de nul van John was meteen duidelijk wie de laatste wedstrijd tegen Zeester op het doel zou staan.

 

Met John Visser dus op de goal en het kampioenschap inmiddels op zak traden de eenrumers aan tegen Zeester een ontzettend slap begin werd vrijwel direct afgestraft door de Zoutkampers die met 2-0 voor kwamen. Later gingen de eenrumers toch nog even volle bak, dit resulteerde in een aansluitingstreffer. Daarna was er continue druk op de goal van Zeester en hing een eenrumer doelpunt en dus de gelijkmaker in de lucht. Echter een simpele terugspeel bal op John Visser werd de eenrumers fataal. Inmiddels circuleren overal online beelden van deze heerlijke actie van John.

 

Uiteindelijk zorgde dit verlies voor een klein smetje op het kampioenschap, zonder deze verloren wedstrijd waren de eenrumers namelijk ongeslagen kampioen geworden. Deze heerlijke lange zomeravond werd extra lang gemaakt met een heerlijke derde helft. Uiteraard mocht een bezoek aan onze hoofdsponsor later die nacht niet ontbreken al is er enige twijfel of onze sponsor echt blij was met onze komst die nacht. Uit handen van voorzitter Sandra Nube ontving de ploeg de kampioensschaal met hapjes en de nodige complimenten over de lenigheid van deze toch op leeftijd rakende selectie.

Diep in de nacht ontstond er wel de nodige tumult, naast dat John Visser voor de tweede keer op rij z’n geleende fiets kwijt was nadat deze geparkeerd stond bij de hoofdsponsor ontbrak ook van de kampioenschaal ieder spoor.

Daarom volgt hier ook een opsporingsbericht, er zijn godzijdank camerabeelden gevonden van twee zich enigszins verdacht gedragende figuren rond en op het sportpark van eenrum. De politie vraagt daarom ook , wie kent deze 2 personen? Met klem wordt u verzocht deze 2 mannen niet zelf te benaderen aangezien beide mannen nogal onberekenbaar zijn. De man links wordt geschat op 55 jaar, loopt ietwat moeilijk ( lijkt of ie moet poepen) en hij is gesignaleerd met een opvallende zaklamp, die hij ook regelmatig in zijn mond schijnt te doen waarna die zaklamp weer begint op te schijnen. De man rechts draagt een opvallend lange baard, mensen uit zijn omgeving geven aan dat de man sinds z’n baard zich anders gedraagt en ook vreemde taal uitslaat. De man wordt ook geschat zo rond de 50 . Heeft u de mannen gezien of heeft u andere verdachte zaken tijdens de afgelopen nacht zo tussen 1:00 uur en 3:00 uur s’nachts gezien meld u zich dan. Overigens schijnt de linker man zich de afgelopen nacht ook nog ernstig te hebben misdragen in het verkeer.

Geef een reactie