Bekeravontuur EKC 2 goed begonnen

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) openden zaterdag 22 augustus het bekeravontuur met een thuiswedstrijd in Kloosterburen tegen voormalige competitiegenoot De Fivel uit Zeerijp. Het werd een wedstrijd met veel doelpunten. EKC was wel de wat meer aandringende ploeg. Het kreeg mogelijkheden die vooreerst niet benut werden. Later kwam ook De Fivel eruit maar het was EKC dat in de 19e minuut de leiding nam. De door Romy Rijzinga genomen corner werd door Cynthia Schutrup tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Nadat De Fivel wat terug probeerde te doen was het weer EKC dat in de 25e minuut de score verdubbelde. Op een verrassend schot van Romy Rijzinga ging de De Fivel-keepster in de fout en stond het 2-0. Echter drie minuten later vond De Fivel de aansluiting. Na een snelle aanval werd de uitkomende Anna Buist omspeelt en stond het 2-1. Evenwel was EKC hierdoor niet uit het veld geslagen want in de 30e minuut stond het weer 3-1. Claudia van der Horn vond Cynthia Schutrup die haar tweede van die morgen maakte. Doch De Fivel was hiervan niet onder de indruk en kroop drie minuten later weer dichterbij: 3-2. Maar weer lukte het EKC om de marge op twee te zetten. In de 35e minuut vond Marlies Tammens de op de linkerflank staande Claudia van der Horn die met een schot in de lange hoek de stand op 4-2 stelde. Dit bleef het tot de rust.
Na de rust ging het in eerste instantie mis. EKC was voorin maar het was De Fivel dat na 7 minuten op 4-3 kwam toen het alle vrijheid kreeg. In de 56e minuut viel zelfs de 4-4 en leek EKC alsnog op een slecht resultaat af te stevenen. Evenwel hervond de thuisploeg zich en zette het aan. Charlotte van Dort zette haar team op 5-4 waarna achtereenvolgens Claudia van der Horn, Sanne Werkman en Anouk Koster de eindstand op 8-4 bepaalden zonder dat De Fivel daar nog iets tegenover wist te stellen. Aankomende woensdag wacht met Corenos evenwel een veel sterkere tegenstander.

EKC 2 – De Fivel 8-4 (4-2). 19. Schutrup 1-0; 25. Rijzinga 2-0; 28. De Fivel 2-1; 30. Schutrup 3-1; 33. De Fivek 3-2; 35. Van der Horn 4-2; 52. De Fivel 4-3; 56. De Fivel 4-4; Van Dort 5-4; Van der Horn 6-4; Werkman 7-4; Koster 8-4.
Scheidsrechter: A. van der Klei (Kloosterburen)
EKC 2: Charlotte van Dort, Mariska Reitsma, Anouk Koster, Berdien Bartelds, Alinda Korhorn, Anna Buist, Sanne Werkman, Romy Rijzinga, Lisanne Broekema, Marlies Tammens, Maaike Adema, Claudia van der Horn, Cynthia Schutrup, Kirsten Berghuis, Iemke Jongsma.