April – Kim Molenaar

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Voor de maand april is de keuze gevallen op Kim Molenaar. Sinds 2014 is zij, samen met Bernard Krans, trainer van het MC team, een gezellige groep meiden die als team steeds meer groeien. Daarnaast is ze in 2015 algemeen lid geworden van de Jeugdcommissie. Met de Jeugdcommissie is ze mede verantwoordelijk voor het organiseren van o.a. de Klaas Jan Huntelaar spelregeldag, het kerstmix toernooi en de scheidsrechtercursus voor de jeugd. En deze maand gaat de jeugdtrainer cursus van start. Ze is echter al langer vrijwilliger bij onze club.

In 2010 begon haar zoon, Rens Veldink, met voetballen als kabouter bij Kor Nienhuis. Het jaar erop zocht Kor vrijwilligers die de jongens wilde trainen. Als oud gymlerares leek Kim het leuk om dat op te pakken. Al met al heeft ze de jongens 5 jaar met veel plezier getraind, met als hoogtepunt het kampioenschap in 2015. Dit werd op een fantastische manier gevierd! De kampioenswedstrijd werd op het hoofdveld gespeeld, en de spelers werden voor de wedstrijd allemaal aan het publiek voorgesteld door onze voorzitter Jannes de Vries. Na de wedstrijd werd er op een kar een rondgang gemaakt door Eenrum. Iedereen die dat wel eens heeft mogen meemaken, weet hoe geweldig dat is! De jongens worden nu getraind door Tim Bos en Jorrick Bakker, gecoacht door Wieger Beukema, en ze laten mooi en goed voetbal zien. Kim volgt het team nog steeds, en blijft heel trots op ‘haar jongens’!

Het bevalt haar goed bij V.V. Eenrum. Kim is in eerste instantie trainer geworden om haar zijn en zijn vrienden lekker te laten voetballen, en is dus langzaam meer gaan doen. Ze spreekt haar waardering uit over de vele enthousiaste mensen die onze jeugd met veel plezier willen laten voetballen.

Kim heeft zelf nooit gevoetbald bij een vereniging, maar als klein meisje voetbalde ze wel vaak met jongens uit de buurt. Het favoriete spel was lantaarnvoetbal, en er werd vaak tussen auto’s door geslalomd. Ze maakten zelf borden met de tekst ‘stop de hondenpoep’ voor op hun grasveldje, zodat ze daar geen last meer van hadden.

Toen ze ging studeren aan de ALO in Groningen is ze wel gaan voetballen in clubverband. Caroline Muskens, een talentvollge voetbalster en klasgenoot op de ALO, zorgde ervoor dat Kim als keepster bij Velocitas terecht kwam. Ze speelde daar met veel plezier in de hoofd- en landelijke klasse, maar moest na een operatie aan haar schouder helaas stoppen. Ze heeft ook andere sporten beoefend, maar na het vierde jaar van de ALO is ze vooral in de buitensport, zoals sportklimmen, kayakken en golfsurfen, terecht gekomen. De laatste tijd staat het sporten op een laag pitje, maar ze is het weer aan het oppakken.

Ze staat pal achter ons motto ‘samen doen is beter’. “Verder hoop ik dat wij als club en ouders vooral het plezier, kameraadschap en sportiviteit in voetbal aan de jeugd kunnen overbrengen!”