April – Dikkie Hoeksema

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Voor onze jubileummaand hebben we iemand benaderd die, vooral voor seniorenspelers, veel herinneringen oproept. Het is namelijk niemand anders dan onze barman, Dikkie Hoeksema. Dikkie is al sinds 1991 werkzaam bij onze club, en heeft sindsdien meerdere functies gehad, namelijk die van elftalleider, een functie binnen het bestuur, verantwoordelijke voor de inkoop en schoonmaak, en natuurlijk zijn huidige functie, die van barvrijwilliger. Dit doet hij nog altijd met veel plezier, ook al zal er ooit een einde aan komen. Hij is alleen maar werkzaam geweest bij v.v. Eenrum, wat natuurlijk zeer te prijzen is.

Dikkie is bij onze club aan de slag gegaan als leider vanwege een familielid die bij de club speelde. Hij ging van elftalleider van het derde elftal naar het eerste elftal. Op dit moment is hij geen elftalleider meer.
Zelf heeft hij ook nog gevoetbald, zowel op het Heilige Gras als in de zaal. In de zaal is hij zelfs ooit nog eens kampioen geweest van de provincie Groningen! Al met al is hij zo’n 25 jaar actief geweest als speler.
Over onze club heeft Dikkie het volgende te zeggen: “De samenwerking gaat over het algemeen wel goed. De sfeer na de wedstrijden zou af en toe iets beter kunnen. Ik mis bijvoorbeeld dat de supporters na de wedstrijd binnen komen voor een hapje, een drankje en gezelligheid. De beleving wordt bij spelers wel minder, naar mijn idee. Er wordt makkelijk afgezegd voor trainingen en wedstrijden. Maar men is allemaal wel van goeie wil om er met z’n allen wat van te maken.”
We hopen allemaal dat Dikkie nog lange tijd in en rondom de kantine te vinden is!