ACV te sterk voor EKC

In Assen speelden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 09 april tegen de plaatselijke trots ACV dat op de 4e plaats van de ranglijst bivakkeerde. In Eenrum had EKC net met 0-2 verloren maar in deze wedstrijd kwam duidelijk naar voren dat ACV veel verder is dan de gasten uit Noord-Groningen. EKC startte met zon en wind tegen. Even leek EKC in het begin het heft in handen te nemen maar ACV nam dat al snel weer over. Keepster Nicky Bos stond op haar post maar werd in de 12e minuut na een aanval over rechts door een gelukkig doelpunt van ACV geklopt: 1-0. Aan de andere kant probeerde EKC wat terug te doen maar ACV beschikte over een uitstekende keepster die goed met haar team meespeelde. De thuisploeg had de overhand wat zich in de 21e minuut andermaal uitbetaalde toen de EKC-verdediging een aanval niet goed wegwerkte: 2-0. Via een uitgespeelde aanval stond het 2 minuten later ook al 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. EKC kreeg wat kansen. Sarah Rijzinga zag haar schot over gaan en Kim Mulder schoot net naast na eerst op de ACV-keepster gestuit te zijn. ACV bracht voor de rust de stand nog op 4-0 in de 35e minuut nog op 4-0 maar daar bleef het bij. In de rust werd de niet fitte Demi Mulder gewisseld voor Minke Toonder.

Ook in de tweede helft was ACV de bovenliggende partij maar de gastdame kwamen er evenwel niet meer door. Aan de andere kant waren de weinige pogingen van EKC vruchteloos. Kim Mulder werd in de 66e minuut naar de kant gehaald ten faveure van Romy Rijzinga en drie minuten later kwam ook Marije Roelink erin voor Suzanne Bergstra. ACV bleef komen maar EKC bleef overeind. Het kreeg in de persoon van Sarah Rijzinga nog een kans maar het was alsnog ACV dat in de slotfase in de 89e minuut alsnog op 5-0 kwam wat ook de eindstand werd. Komende zaterdag is het EKC-Flevo Boys, 14.00 uur, Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen.