Februari – Douwe van der Meulen en Harman Mensinga

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Nu de wintertoernooien gespeeld zijn, begint de competitie bijna weer. De eerste trainingen van 2017 zitten er dus aan te komen. Dit betekent dat de trainers hun eerste plannetjes aan het smeden zijn om hun teams zo goed mogelijk te laten beginnen aan de wedstrijden.

Zo ook de trainers van JO 11-2. Douwe van de Meulen en Harman Mensinga zijn de leermeesters van deze jonge groep talenten. Ze zijn dit gaan doen omdat het hun leuk leek om een jonge groep voetballers iets te leren. Ze hopen de groep echt iets bij te brengen. Het is mooi om te zien als er technieken, die op de trainingen behandeld zijn, ook in de wedstrijd gebruikt worden. Een andere motivatie is dat de groep de trainingen daadwerkelijk leuk vind. Douwe en Harman krijgen daar veel positieve energie van! Ze doen het hartstikke goed in de competitie, voor de winterstop zijn ze als 3e geëindigd.

Zelf kwamen Douwe en Harman, min of meer gedwongen door de situatie die toen speelde bij de jeugdelftallen, al op jonge leeftijd bij de senioren. Inmiddels zijn ze gewend geraakt aan de manier van voetballen op senioren niveau. Ondanks dat ze nog altijd jong zijn, zijn ze ondertussen uitgegroeid tot vaste krachten van het tweede elftal.