7 sep 2014 Hoogkerk1-Eenrum1

De eerste wedstrijd in de 4e klasse, in en tegen Hoogkerk, leverde een ietwat onnodige kleine nederlaag op. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, met uitzondering van de laatste twintig minuten voor de pauze, toen Eenrum heer en meester was.

Na twee minuten stond het reeds 1-0, toen een speler op de linkerflank ongehinderd een perfecte voorzet afleverde op de spits van Hoogkerk, die volkomen vrijstaand van de verdediging mocht inkoppen.

In de veertiende minuut verschalkte Siebrand Solinger de te ver voor zijn doel staande keeper op magistrale wijze: 1-1. Helaas was de vreugde van korte duur. Een makkelijk gegeven vrije trap werd in de verdediging niet goed verwerkt, hetgeen Hoogkerk opnieuw op voorsprong bracht.

Zoals reeds gemeld was Eenrum de laatste twintig minuten voor de pauze de bovenliggende partij, hetgeen via de linkervoet van Tim Veenstra wel de gelijkmaker, maar helaas niet de voorsprong opleverde.

In de 64e minuut viel het laatste doelpunt. Via een kluts wist hun nummer 14 Nick Rijzinga te verschalken, waarna Anton Brontsema in de korte hoek kansloos werd gelaten.

Vlak voor tijd had invaller Dorian Disse een vrije kans op de verdiende gelijkmaker, maar zijn schot ging kansloos over.

Al met al toch een lichte teleurstelling.