35 PLUSSERS BELEVEN TWEEDE COMPETITIE AVOND IN SAUWERD

Het jongste en ook gelijk oudste team van de voetbalvereniging heeft zijn twee competitie avond beleefd, ditmaal reisden de mannen af naar het pittoreske Sauwerd. Naast gastheer Sios speelden net als twee weken geleden in Eenrum ook Zuidhorn en Warffum weer mee.

Bij de Eenrumers een paar ‘nieuwe’ gezichten, Steven Langeland was voor het eerst van de partij en coach Raymond Bijlholt nam het stokje over van de tijdelijk op non actief gezette Emiel van Kampen. Na de afgelopen competitie avond in eigen huis nota bene kregen coach van Kampen en keeper Sjoerd Vitters het dusdanig aan de stok dat zelfs nieuwbakken technisch directeur van de KNVB Hans van Breukelen zich er openlijk mee bemoeide en ingreep. Beide kemphanen zijn disciplinair gestraft en mogen er 1 wedstrijd niet bij zijn. Het schijnt dat coach en keeper het hartgrondig oneens waren over de gekozen tactiek , Vitters zou van Kampen hebben uitgemaakt voor tactische onbenul waarop van Kampen Vitters keepers kwaliteiten ter discussie stelde. Al zijn hier tot op heden geen officiële mededelingen over gedaan.

Zo maakte Gerke Vos tijdens de openingswedstrijd tegen Warffum zijn keepers debuut voor Eenrum, tegen de warffumers kwam Eenrum enigszins moeizaam uit de startblokken. Warffum die het team op een aantal posities behoorlijk had versterkt kwam daarentegen dominant uit de startblokken en Vos liet direct zien waarom interim coach Bijlholt voor hem had gekozen. Tot 1 minuut voor tijd wist Vos zijn doel schoon te houden, echter toen ging het toch nog mis, een scrimmage voor of beter gezegd op de doellijn zorgde voor een frommel goal die de eenrumers in rouw dompelde. Volledig onnodig verloren ze hierdoor de wedstrijd, die ze eerder nog hadden kunnen beslissen, o.a. Herald Jansen wist een prima bal van Peter Smits naast het doel van Warffum te krijgen, wat op zich een prestatie op zich was.

Met de teleurstelling in de benen mochten de eenrumers gelijk de volgende wedstrijd aantreden tegen het topteam uit Zuidhorn. De hornsters hebben tot op heden al hun wedstrijden gewonnen. Het team met o.a. Jan Bats ( oud eredivisie speler zaal) speelde de blauwhemden uit sauwerd volledig van het veld in hun openingswedstrijd van deze avond. Coach Bijlholt rekende de late tegentreffer keeper Vos dusdanig aan dat hij verrassend koos voor Steven Langeland, de voormalig vedette uit Wehe. Sterspeler Luidolf Faber begon op de bank en ondanks dat starten de Eenrumers zeer voortvarend aan de wedstrijd. Zeer gedisciplineerd vanuit een goede organisatie gaven de Eenrumers weinig ruimte weg, Gerke Vos volgde deze wedstrijd Jan Bats en dit zorgde ervoor dat hij slechts tot 2 splijtende passes wist te komen waar 1 doelpunt uit viel. Echter vrijwel gelijk na de 1-0 van Zuidhorn wist Herald Jansen met een harde geplaatste bal de gelijkmaker binnen te schieten. Hij was het eindstation van een prachtige aanval via Luidolf Faber en Peter Smits. Helaas wisten de Zuidhornsters in de slotfase van de wedstrijd toch nog 2 x te scoren uit vrijwel onmogelijke posities, de laatste goal daarvan was wel een goed voorbeeld, de tot dan toe prima verdedigende Robert Medendorp werd het bos in gestuurd en zijn tegenstander schoot uit een bijna onmogelijke positie diagonaal raak.

In de laatste wedstrijd tegen gastheer Sios moest het dan toch echt gebeuren, want na op zich 2 best redelijk goede wedstrijden nog met nul punten staan is verre van bevredigend. De inmiddels toch wispelturig te noemen coach Bijlholt kiest in deze wedstrijd toch weer voor Vos op het doel. En na later blijkt is dit een meester zet van de debuterende coach. Een betere start hadden de eenrumers zich niet kunnen wensen. Herald Jansen ging er ouderwets met de kont in , draaide kort en schoot de bal prachtig in de hoek binnen. Een droom start voor de eenrumers die deed vermoeden dat ze zich opmaakten voor een grote overwinning tegen de thuisploeg. Helaas wisten de eenrumers in het restant van de wedstrijd hun overwicht niet echt om te zetten in doelpunten. Prachtige combinaties volgden elkaar op. Martinus Faber ( ja de broer van!) speelde een uitstekende wedstrijd, inmiddels konden de Eenrumers niet meer wisselen aangezien Frank Mulder met een achillespees blessure de strijd staakte. Het inmiddels toch wat strammere lichaam van de ooit zo atletische Mulder liet hem andermaal in de steek. Ondanks het feit dat er niet meer gewisseld kon worden werd er prima gespeeld, na prachtige aanvallen schoten Luidolf Faber en Peter Smits over en naast, ook Jansen wist een kans niet te verzilveren en wat te veel op zoek naar de vrije trap. In de slotfase van de wedstrijd schoot Peter Smits prachtig binnen en zette hij de eindstand 0-2 op het scorebord. Met deze overwinning wisten de Eenrumers toch nog de tweede plaats te bemachtigen, dit omdat Warffum verrassend in de wedstrijd daarvoor had verloren van Sios en uiteraard had Zuidhorn geen kind aan Warffum.

De derde helft die bij 35 plus voetbal minstens zo belangrijk is werd overigens wel winnend afgesloten door de Eenrumers, die dit wederom als langste konden volhouden. De komende competitie avond zal op 7 oktober plaatsvinden in Warffum, waar Sjoerd Vitters weer van de partij zal zijn, evenals de geblesseerde Reinier Buisman die dan naar verwachting weer fit zal zijn. Wel missen de Eenrumers dan Langeland, Vos en Medendorp die met coach van Kampen zullen afreizen naar het buitenland voor een extra trainingsweekend. Of coach Bijlholt op 7 oktober op de bank zit bij de Eenrumers is ook nog onzeker, hij schijnt in beeld te zijn als 3de assistent bij Danny Blind.