35 PLUS EQUIPE RAAST DOOR NAAR LAATSTE STATION VAN DIT JAAR

Het jongste ouwe lullen team van de VV Eenrum beleefde afgelopen vrijdag haar laatste soiree van deze jaargang. Zuidhorn was ditmaal de plaats van handeling en met een zeer uitgedunde selectie trapte men rond 19:00 uur af op het kunstgras tegen Sios. Coach van Kampen liet deze editie bewust aan zich voorbij gaan omdat hij wilde kijken hoe de mannen het zonder zijn coaching zouden doen.  Zijn optreden in de voorgaande editie was zeer twijfelachting en hij wilde kijken of zekere elementen uit deze selectie beter uit de verf zouden komen zonder hem.

Veel afzeggingen en blessures kwamen in de laatste dagen en uren voorafgaand aan deze voetbalavond binnen. Sjoerd Vitters en Reinier Buisman zijn herstellende van een achillespees blessure, Herald Jansen heeft een pees ontsteking in zijn schouder en was de gebruiksaanwijzing van zijn voetbalschoenen kwijt en de tot nu toe altijd zeer discreet spelende Willem van Olst heeft een vervelende hardnekkige zichtbaarheids blessure waardoor hij andermaal volledig onzichtbaar was. Daarnaast waren Peter Smits, Martinus Faber wegens interland verplichtingen niet inzetbaar.

Gerke Vos had de eer om als doelverdediger het veld te betreden, doordat Gerke de lange keepersbroek van Sjoerd had aangetrokken heeft het team een tijdje moeten zoeken wat de hele Gerke bleek te zijn verdwenen in dit kledingstuk. Gelukkig net op tijd wist men Gerke uit zijn benarde positie te bevrijden waardoor hij alsnog aan de wedstrijd kon beginnen. Een wat onwennige defensie van de eenrumers met name de rust van Martinus Faber werd enorm gemist. Zijn jongere broer Luidolf dankte hieraan zijn basisplaats en speelde controlerend samen met Steven Langeland. Een dominant spelend Eenrum liet direct zien dat men ondanks het gebrek aan wissels zeker niet met de rem erop wilde gaan spelen. Frank Mulder werd diverse keren gelanceerd, John Visser werd een aantal keren goed in stelling gebracht en Robert Medendorp en Raymond Bijlholt speelden keurig in de zone. Vos werd een aantal keren aardig op de proef gesteld maar wist zijn doel keurig schoon te houden. Een prachtig ingestudeerde korte corner belande op bijzondere wijze op voorhoofd van Ray die net wat voorover gebogen stond om zijn sok goed te doen. De bal beland vervolgens onhoudbaar in de lange hoek en zo bracht Bijlholt de Eenrumers de uiteindelijke overwinning.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het uitstekend spelende Zuidhorn met onder andere Jan Bats in de gelederen. Er werd veel aangedaan om deze bepalende speler uit te schakelen en de strakke mandekking wierp tot in de 5de minuut zijn vruchten af echter daarna begon het uithoudingsvermogen toch enigszins mee te spelen. Robert Medendorp, Frank Mulder, John Visser en Raymond Bijlholt waren de eersten die naar zuurstof hapten. De Zuidhornsters scoorden er behoorlijk op los en wisten uiteindelijk de partij met 6-1 te winnen. John Visser maakte nog op een prachtige en onnavolgbare wijze een doelpunt voor de roodhemden maar daar bleef het dan ook bij. De laatste wedstrijd werd niet zoals gedacht gespeeld tegen Warffum, deze ploeg trok zich terug wegens gebrek aan beschikbaar materiaal. Het schijnt dat er meerdere spelers betrokken waren bij de sabotage van de meterkast van de Warffumers 3 weken geleden. Als stand in had men een ander team van Zuidhorn geregeld en hier hebben de Eenrumers hun laatste wedstrijd tegen gespeeld, en het beste is om het hier maar bij te laten. De nog zeer beperkt aanwezige energie was er inmiddels in zijn geheel uit. Uit nood werd de geblesseerd toekijkende Reinier Buisman in zijn spijkerbroek op de goal gezet waardoor Gerke Vos het veld in kon en Robert Medendorp en John Visser beurtelings om de minuut konden wisselen. Er zijn van die momenten dat bloeddoping onmisbaar is en dit was er zo eentje. Het enige noemenswaardige van deze wedstrijd is nog wel dat Reinier Buisman in zijn spijkerbroek nog een prachtige bal uit de kruising wist te plukken.

Daarna gingen de eenrumers aan de zuurstof om vervolgens verder te gaan aan het bier, hier bleken ze weer afgetekend op de overwinning af te gaan. Men ging uiteindelijk tot in de late uurtjes bij sponsor Cafe bar Eendrum door om het buitengewoon prettig samenspel te vieren. Volgens voorjaar mogen de mannen hun schoenen weer van zolder halen om te starten met een nieuwe competitie 7 tegen 7 met nieuwe tegenstanders en nieuwe kansen. Wellicht dat de mannen de komende wintermaanden nog eens een zaaltoernooi mee gaan pakken of gaan organiseren om de buitengewoon goede vorm en sfeer vast te houden. Coach van Kampen sprak zijn mannen in de vierde helft in de kroeg nog even toe en besloot zijn betoog zeer emotioneel met de woorden, jongens ik ben trots op jullie! Gezien de conditionele achterstand van Luidolf Faber is besloten dat hij de komende maanden zijn conditie wat op gaat krikken door bij de VV Winsum te gaan ballen. Het schijnt dat Frank Mulder en Raymond Bijlholt met een personal trainer aan de gang gaan in het Eenrumerbos. Robert Medendorp knupt binnenkort een Horus camera op zijn racefiets zodat hij ook de nodige kilometers in de benen krijgt. Voor de andere spelers is rust waarschijnlijk de beste remedie. John Visser is overigens de topscoorders van de ploeg met 5 doelpunten, daarna Jansen met 3, Luidolf Faber en Smits met 2 en Ray Bijlholt met 1 doelpunt sluit het rijtje.  Niet geheel duidelijk is of Frank Mulder en Steven Langeland ook nog gescoord hebben ten tijde van de stroomstoring in Warffum.