31-01-16 Westerwolde1-Eenrum1

Eenrum 1, dat in de winterstop Milan Rutkowsky met een chronische rugblessure voor dit seizoen definitief zag afhaken, ging op bezoek bij Westerwolde. Overigens gaat het ook nog even duren voor Nick Rijzinga er weer bij is. Hem wacht een knie-operatie. Alsof dat nog niet genoeg personeel leed is: spits Dennis Tromp is vertrokken naar Amerika om daar zijn studie voort te zetten. Zondag werd daarom Enrique Rubio Garcia vanuit het tweede aan de selectie toegevoegd. Volgende week keert Bram Musters weer terug, hij heeft zijn studieperiode in Finland er op zitten. En zeer waarschijnlijk volgen er dan nog twee spelers, om deze inleiding nog positiever af te sluiten, maar daarover volgende week wellicht meer.

In Vlagtwedde hield de hoofdmacht het een klein half uur vrij moeiteloos vol, maar daarna ging er veel mis. De rust werd bereikt met een 4-0 achterstand. In de tweede helft ging het stukken beter, maar aan een duidelijke nederlaag viel niet te ontkomen. Uiteindelijk werd het 6-1. De eretreffer kwam van de voet van Tim Veenstra.

Voor komend weekend staat de inhaalwedstrijd tegen lijstaanvoerder HFC ’15 op het programma. De thuiswedstrijd wordt in Hoogkerk gespeeld. Daar beschikt men ook over een kunstgrasveld, zodat de kans dat de wedstrijd gespeeld wordt, groter is dan wanneer die in Eenrum zou moeten plaatsvinden. U moet maar eens een kijkje nemen op het sportpark. Duimstok meenemen en voor de aardigheid eens de lengte van de grassprieten meten. Zodra het veld minder nat is wordt er gemaaid. Door de club zelf, en verder doe ik er hier het zwijgen maar toe.