30-04-17 Blauw Geel-Eenrum

Met nog drie wedstrijden te gaan kon het voor Eenrum, wat de eindklassering betreft, nog alles of niets worden. Drie keer winnen: kampioen; twee keer winnen: periode en nacompetitie en één keer zegevieren: niets. Na de 4-1 nederlaag bij Blauw Geel is de voorlopige conclusie: de stadjers worden kampioen en de laatste wedstrijd, uit bij VVK, beslist of het Eenrum wordt die zich kan opmaken voor eventueel twee kansen op promotie, of de tegenstander van die dag.

Hoewel Blauw Geel het betere van het spel had, werden de kansen, en de doelpunten, in de eerste helft nog vrij eerlijk verdeeld. Bobo Miedema snelde al in de eerste minuut naar de 0-1. Topscoorder Youri Kleve bracht de ploegen in de negentiende minuut op gelijke hoogte.

Na de pauze kwamen de roodbaadjes nauwelijks nog tot aanvaardbaar aanvallend spel; alle afvallende ballen waren zo’n beetje een prooi voor de tegenstander en was het afwachten hoe hoog de overwinning voor de thuisploeg zou worden. Op de brommer scoorde Robin Klootsema twee maal en kwam de vierde treffer op naam van Leon van Dijken. De terechte vreugde was na afloop voor Blauw Geel, dat nu rechtstreeks afstevent op het kampioenschap en, eindelijk, promotie naar de vierde klasse.