2e elftal wint bekerwedstrijd in en tegen Siddeburen

Op 27 augustus stond voor ons verjongde tweede elftal alweer de tweede bekerwedstrijd op het programma. Er zou gestreden worden in en tegen Siddeburen 3. Vooraf was vastgesteld dat de wedstrijd om 18.45 gespeeld moest worden. Gelukkig heeft men in Siddeburen een goede energievoorziening en lichtmasten om het veld, zodat we pas om 20:00 konden beginnen hetgeen voor veel spelers beter uitkwam. Na een aantal, niet noodzakelijke, omwegen šŸ™‚ kwamen we rond 19.30 aan in het mooie Sibboern. Na snel kleden, tactische bespreking in de kleedkamer en het straffen van Ć©Ć©n van de leiders voor het, wederom, niet juist registreren van het aantal aanwezig spelers (sorry mannen!) , togen we om 19.50 naar het veld voor de noodzakelijke warming-up.

In de eerste helft hadden onze jongens weinig moeite met het afwachtende spel van de tegenstander. Er werd lekker gebald en er werden kleine kansen gecreƫerd. Achterin werd weinig weggegeven. Stefan van der Horn opende namens Eenrum de score met een fraai afstandsschot welke hard en nauwkeurig over de keeper in het net plofte.

Daarna was het de beurt aan Bobo Miedema, die al een aantal keren dichtbij een treffer was geweest. Hij bepaalde middels een harde knal in rechterhoek de ruststand op 0-2. Gerust op een goede uitslag vandaag wachtte een lekker koppie thee in de kleedkamer.

Na de rust echter een geheel ander spelbeeld. Siddeburen kon elkaar goed vinden in de schijnwerpers rond het veld en drong meer aan. Het is direct na de rust een aantal keren gevaarlijk met haar rappe rechtsbuiten, die de stand namens de thuisploeg iets dragelijker maakt, 1-2. Na deze aansluitingstreffer heeft Siddeburen nog enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker, echter Bart Oosterveld redt een aantal keren knap en laat zien dat hij zijn mannetje staat.

Toch is het weer Eenrum dat de voorsprong vergroot. Na een schot van Stefan op de lat en van Mark Dijkstra op de paal, krijgt Jorrick Bakker vlak buiten de zestien de bal aangespeeld, passeert op de manier van Zlatan (alleen een stuk trager) een mannetje of drie alvorens hij de keeper verschalkt en de stand op 1-3 brengt.

Siddeburen dringt na deze treffer nog enigszins aan, maar het is Eenrum dat het doel weet te vinden. Bobo ontsnapt aan de rechterkant, slalomt zijn weg langs tegenstanders en keeper en schiet knap vanaf zijkant zestien de bal over de grond binnen, 1-4. Na de nederlaag van afgelopen zondag een knappe overwinning voor het jonge team van trainer Reinier Buisman.

Opstelling Eenrum:
Doel : Bart
Verdediging : Harman, Arnaud, Douwe, Frank,
Middenveld : Sep, Stefan, Mark, Ron
Aanval : Jorrick, Bobo
Wissels : vergeten mee te nemen