29-11-15 Haren-Eenrum

Over Haren-Eenrum gaat nog lang nagepraat worden. Ook eventueel bij de tuchtcommissie van de KNVB. Vlak voor tijd trapte Anton Brontsema de bal naar voren, waarbij een speler van Haren Anton met een schijntrap vervelend hinderde. Bij het neerkomen na de uittrap raakte Anton de hinderende speler. Natrappen, volgens scheidsrechter Macbean. Hij was de enige die dit in de verder bijzonder sportief verlopen wedstrijd constateerde. Er restte de doelman van Eenrum niets anders dan de gang naar de kleedkamer. Na afloop weigerde de scheidsrechter de beelden te bekijken: code 4, natrappen zonder dat de bal in de buurt is en een lange schorsing. Het zal duidelijk zijn dat er een beroep voor de tuchtcommissie volgt.

Eenrum was de wedstrijd met een gehavend elftal begonnen, wat Ronald Bouwman vooraf het nodige puzzelwerk bezorgd had . In de 7e minuut kwam de thuisploeg op 1-0, maar de ruststand werd 1-1. In de 29e minuut soleerde Jesse Schaap weergaloos langs zes man, waarna hij de bal op een presenteerblaadje aan Dennis Tromp gaf, die geen fout maakte en de bal simpel binnen schoof.

Na de pauze liep Haren op het kunstgras, het hoofdveld was onbespeelbaar, uit naar 4-1. Hieraan viel niets af te dingen. Helaas eindigde de wedstrijd dus, met het in de eerste alinea beschrevene, zwaar in mineur.