28-10-18 FVV-Eenrum

FVV en Eenrum hielden elkaar voor rust zowel wat veldspel als wat doelpunten betreft in evenwicht. Nadat de thuisploeg via een van richting veranderde vrije trap op voorsprong was gekomen bracht Bobo Miedema de stand op gelijke hoogte. Na de pauze drong FVV veel meer aan en scoorde het tweemaal. Eenrum wist zich met de vrijgekomen ruimte geen raad, zodat er uiteindelijk een terechte overwinning voor de Foxholders op het scorebord stond.

Beste man van het veld was scheidsrechter Age Achttien. Hij voelde de wedstrijd perfect aan en liet de ploegen voetballen, zonder naar kaarten te (hoeven) trekken. In de eerste helft ging de wedstrijd, zoals reeds in de inleiding vermeld, gelijk op. Het eerste doelpunt viel nadat een slap ingeschoten vrije trap van Mio Maros in de muur van Eenrum van richting veranderd werd, daarmee doelman Lammert Brinkhuizen kansloos latend. Na een half uur profiteerde Bobo Miedema prima van slordig uitverdedigen van keeper Martijn Brondijk: 1-1.

Na de thee drong FVV de bezoekers meer en meer terug, maar een doelpunt bleef lang uit. Eenrum profiteerde onvoldoende van de vrijgekomen ruimte: passes kwamen steeds net niet aan en anders wist de defensie van de blauwhemden wel in te grijpen. Tien minuten voor tijd werd de zoveelste hoekschop onvoldoende door de roodbaadjes weggewerkt, waarna Thomas van Kalsbeek in de korte hoek wist te doelpuntten. Vijf minuten later werd het pleit helemaal beslecht door een treffer van Sarwar Khan. Door deze uitslag kan FVV naar de eerste plaats blijven kijken, terwijl Eenrum in de onderste helft van de ranglijst is beland.