28-04-14 Eenrum-Bakkeveen

De overwinning kwam terecht bij de ploeg die daar het meest recht op had. Als de scheidsrechter de twee strafschoppen niet… en als de assistent van de tegenpartij iets minder gevlagd had.. tja: als de bezoekers meer van hun kansen benut hadden… Zowel de eerste als de tweede helft werd afgesloten met 1-2, zodat het aan het eind 2-4 stond.

Bakkeveen was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Makkelijk spelend en goed combinerend werd Eenrum naar achteren gedwongen. Niet dat de thuisploeg dat heel erg vond, want doorlopend werd op de counter geloerd. Te veel werd daarbij voor de hoge bal gekozen, die vrijwel altijd een prooi voor de kopsterke verdedigers werd. Vroeg in de wedstrijd werd het via een strafschop van Silvan Siebenga 0-1. De gasten voetbalden dan wel beter, maar het meeste gevaar moest uit standaardsituaties komen. Na ruim twintig minuten spelen leverde een ditmaal wel goed uitgevoerde counter de 1-1 op. David Albert Villalta haalde de trekker over. Vlak voor de pauze leek dezelfde speler vanuit vrijwel identieke positie opnieuw te scoren, maar de bal ging ditmaal net naast. Bij de volgende aanval aan de andere kant haalde Silvan Siebenga op de rand van de zestien meter wel doeltreffend uit, hetgeen de ruststand op 1-2 bracht.

Na een uur spelen mocht Silvan Siebenga opnieuw van elf meter aanleggen en wederom was het raak. In de 83e minuut dreigde het nog even spannend te worden nadat Bobo Miedema de aansluitingstreffer op het scorebord liet noteren. Vier minuten later gooide Raymon Steerenberg de wedstrijd echter definitief op slot.