26-10-14 ASVB1-Eenrum1

Het eerste ging op bezoek bij het, met zes wedstrijden gespeeld, nog zonder puntverlies zijnde ASVB (doelcijfers 19-1). Uit spionagerapporten kwam naar voren dat de Blijhamsters goed in tikken waren, maar moeite hadden met scoren, met een vrijwel onpasseerbare, katachtige keeper als sluitstuk. De opdracht was duidelijk: kort er op zitten en wel zo snel mogelijk. Spaarzame (?) mogelijkheden, want die komen immers altijd, benutten.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg, waarbij Eenrum tweemaal van geluk mocht spreken dat de voorwaartsen van de tegenstander inderdaad moeite bleken te hebben voor de goal. Eén doelpoging eindigde tegen de paal en een ander werd, vrij voor Anton Brontsema, onbesuisd over geschoten. Verder hield Eenrum achter de zaak echter vrij makkelijk dicht en kwam men zelf ook regelmatig gevaarlijk voor het doel.

In de 36e minuut mocht Nick Rijzinga op de eigen helft een vrije trap nemen. Hij speelde Tim Veenstra in, die onmiddellijk Björn Schutter de diepte instuurde. Diens voorzet vond bij de eerste paal het hoofd van Siebrand Solinger, die de bal via de grond onberispelijk inkopte: 0-1.

Even later werd het via dezelfde speler zelfs 0-2, maar het doelpunt werd volledig ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Vlak voor rust raakte Eenrum ook nog een keer de paal, zodat de voorsprong, ook gezien het vertoonde spel, gewoon verdiend was.

Na de pauze zakte Eenrum iets meer in en hoewel er voor beide doelen nog enige hachelijke situaties voorkwamen kwam de zege niet meer in gevaar. In de bestuurskamer waren vriend en vijand het er over eens: een verdiende overwinning!