26-03-17 Eenrum-Froombosch

De keeper met weer eens een clean sheet, de spits die na een tijdje droog gestaan te hebben het net weer weet te vinden, een tegenstander die nauwelijks kansen krijgt. Kortom: een regelmatige 3-0 overwinning voor Eenrum tegen Froombosch.

Nadat hij vrij voor de keeper nog een grote kans onbenut had gelaten bracht Adem Secer met een droge knal vanaf twintig meter de thuisploeg na 25 minuten op een gezien het spelbeeld terechte voorsprong. Kort daarna raakte Michel Maggi de paal en mocht de thuisploeg wellicht van geluk spreken dat de uitblinkende Milan Rutkowsky niet zijn tweede gele kaart kreeg, waardoor er met elf tegen elf en een 1-0 stand gerust werd.

Bij de enige maal dat de bezoekers echt gevaarlijk werden, na een hoekschop werd de lat geraakt waarop de rebound door doelman Brontsema met een reflex gered werd, was het voor de marnebewoners even billen knijpen. Daarna kwam de overwinning niet in gevaar. Helemaal niet meer nadat Adem Secer, goed voor zijn man komend, een lage voorzet van Michel Maggi had binnen gewerkt. Een memorabel moment voor de spits. Het was zijn 200e competitiedoelpunt. Hij deed er 14 jaar over om deze mijlpaal te bereiken, waarvan 13 jaar als speler van Woltersum.

In de 77e minuut werkte Nick Rijzinga nog onberispelijk een strafschop binnen, toegekend nadat hij zelf onderuit getrokken was binnen de beruchte lijnen, daarbij de eindstand op 3-0 bepalend.

De maand april wordt voor de roodbaadjes allesbepalend qua eindrangschikking. Liefst zes maal moet Eenrum in actie komen, te beginnen komende zondag in en tegen Warffum, dat dan voor zijn laatste kansen vecht.