25-11-18 Eenrum-TLC

In Eenrum had maar één ploeg recht op de overwinning: TLC. Na twee minuten was het al raak, vele kansen volgden, maar het duurde nog een uur voor de zege veilig werd gesteld. In drie minuten tijd was het evenzovele malen raak. Vlak voor het einde redde de thuisploeg, waar teveel fout ging om het de gasten lastig te maken, nog de eer.

De ongeslagen Leeksters hadden in de competitie drie keer gelijk gespeeld, steeds in uitduels, maar na een paar minuten hoefden de roodbaadjes zich al geen illusie meer te maken. Rutger van der Veen haalde van twintig meter doeltreffend uit. De Eenrummers kwamen zelden tot een goed lopende aanval. In de opbouw ging het te vaak fout en als men al over de middenlijn kwam was de passing onnauwkeurig, terwijl de spitsen te ver van de bal af bleven om het de verdediging lastig te maken.

In de tweede helft hetzelfde beeld, maar nu had TLC tussen de 62e en 65e minuut een bijzonder succesvolle periode. Frank Driessen, Delano Dussel en opnieuw Driessen brachten de bezoekers definitief in veilige haven. Vlak voor tijd maakte Siebrand Solinger nog gebruik van een slippertje van de doelman, waarna de uitstekend leidende Jan Kuipers de kou kleumende toeschouwers uit hun lijden verloste.