25-03-18 Tynaarlo-Eenrum

Eenrum had een topmiddag. Zelf won het elftal vrij probleemloos bij de nummer drie in 5D, Tynaarlo. Dit terwijl de enig overgebleven concurrent in de strijd om het kampioenschap, Amboina, thuis verrassend met 1-2 onderuit ging tegen Yde de Punt. De voorsprong in verliespunten, met nog tien wedstrijden te gaan, is nu opgelopen tot maar liefst negen.

Al in de derde minuut kwamen de roodbaadjes op voorsprong. Roy Kamps brak op links door, omspeelde de keeper en schoot op doel. De meegelopen verdediger probeerde tevergeefs nog te redden. Tynaarlo mocht wellicht vrij veel aan de bal zijn, gevaarlijk werd de thuisploeg amper. Na een overtreding op Tim Spijk ging de bal na een half uur op de stip. Specialist Nick Rijzinga wist wel raad met het buitenkansje: 0-2.

De Drentse ploeg kwam goed uit de kleedkamer, maar werd wederom nauwelijks gevaarlijk. Sander Smit bracht de De Marnebewoners op 0-3, waarna Sallo Westerhof uit een hoekschop de spanning enigszins terug bracht. Roy Kamps zorgde uiteindelijk voor de 1-4.