24-04-16 Eenrum1-BATO1

In de eerste wedstrijd van de waarheid liet de hoofdmacht zich niet van de beste kant zien. Vooral voor rust liet men zich, tegen de straffe wind in spelend, voortdurend door het fellere en mannelijker spelende BATO (één plaats op de ranglijst hoger staand) aftroeven. Wellicht was het allemaal anders gelopen als de scheidsrechter bij 0-0 naar de strafschopstip gewezen had, toen Tim Veenstra, nadat hij de keeper omspeeld had, aan de arm naar beneden getrokken werd, maar de scheidsrechter oordeelde dat Tim zich had laten vallen. Na een half uur werd de wedstrijd in zeven minuten compleet en eigenlijk onnodig weggeven. Diverse spelers schutterden achterin, waardoor de Winschoters naar 0-3 wegliepen.

Na rust herstelde de thuisploeg zich enigszins en men kreeg diverse riante kansen om te scoren, maar dat zat er deze zondag blijkbaar niet in. BATO trof nog wel een keer doel, zodat het uiteindelijk 0-4 werd. Volgende week het zes puntenduel in en tegen Zuidlaarderveen, dat op doelsaldo één plaats hoger gerangschikt is. De opdracht is simpel: winnen.