23-09-18 Eenrum-Harkstede

Eenrum en Harkstede ontmoetten elkaar, net als twee jaar geleden, op de eerste competitiedag. De wedstrijd werd op de druilerige middag na een 1-0 ruststand afgesloten op 3-0. Een overwinning van de thuisclub waar niemand iets op af te dingen had.

De roodbaadjes begonnen voortvarend. Een lange bal van Nick Rijzinga op Lammert Brinkhuizen werd keurig op het hoofd van David Albert Villalta geplaatst: 1-0 in de vijfde minuut. De thuisploeg had voortdurend de bal in bezit, maar te zacht inspelend en slordig passend, samen met kansen missend kwam er geen doelpunt bij. Ook de bezoekers verzuimden in de paar tegenaanvallen af te drukken.

Na de pauze werd Eenrum even achteruit gedrongen, maar nadat Bobo Miedema en Sam Hanenburg de stand binnen het uur op 3-0 hadden gebracht was het pleit beslecht. Vlak voor tijd miste Nick Rijzinga nog een strafschop, hetgeen het laatste wapenfeit was.