23-04-17 Eenrum-Kloosterburen

De Marnederby tussen Eenrum en Kloosterburen werd voor de tweede keer dit seizoen een prooi voor de roodbaadjes, die daarmee de titel- en periodekansen hoog hielden. Er was, vooral door het bezoekende Kloosterburen, lang naar uitgezien, maar de 4-1 overwinning van de thuisploeg was zonder meer verdiend.

In de beginfase werd Eenrum achteruit gedrukt, maar dit was ook min of meer de bedoeling. Wetend dat de tegenstander op één lijn speelde werd er bewust wat naar achteren gehangen om zo eventueel gebruik te kunnen maken van de snelheid van spits Bobo Miedema. Na twaalf minuten mocht Nick Rijzinga aanleggen voor een vrije trap, die onberispelijk binnen geschoten werd. Een paar minuten later kopte Enrique Rubio Garcia een hoekschop binnen en tekende de overwinning zich reeds af. Kloosterburen had moeite een gaatje in de defensie te vinden. Iets voor en iets na een half uur spelen gebruikte Bobo Miedema inderdaad twee keer zijn snelheid en beloonde dit met evenzovele treffers. Kort voor rust bereikte een uittrap van Sander Adema, gedragen door de felle wind, Joost Gerdez, die de ruststand op 4-1 bepaalde.

Na de pauze verzuimde Eenrum de 5-1 te maken en werd het, met nog ruim een half uur spelen, na het wegzenden van Sigmar van der Tuuk, die na een lichte overtreding zijn tweede gele kaart ontving, een kwestie van de boel dicht timmeren en de overwinning over de streep trekken. De gasten kregen nog wel kansen, maar maakten er te veel een breiwerkje van om echt aanspraak te maken op meer, zodat de ruststand uiteindelijk ook de eindstand werd: 4-1.