23-02-14 Eenrum-Engelbert

Tegen de meest scorende ploeg met de minst gepasseerde verdediging in 5D, Engelbert, is het helaas niet gelukt op gelijke hoogte te komen. Voorafgaand aan de “zespuntentopper” bedroeg de achterstand drie punten en dat zijn er na vandaag zes geworden, waardoor het wel heel gek moet lopen wil Engelbert er niet met het kampioenschap vandoor gaan.

Eenrum was gedurende vrijwel de gehele wedstrijd de beter voetballende ploeg, maar de scherpte en het geluk voorin ontbraken, terwijl de gevaarlijke spitsen van Engelbert wel raad wisten met de slippertjes achterin.

Binnen 20 minuten stond het ietwat tegen de verhouding in al 0-3, alvorens Siebrand in de 29e minuut wat terug kon doen.

Na rust hetzelfde beeld: Eenrum maakte het spel en Engelbert wachtte af. Een misverstand achterin leidde tot de 1-4, waarop Sybolt vrij vlot daarna de 2-4 liet volgen.

Twee riante mogelijkheden op 3-4 en volledige spanning in de wedstrijd werden onbenut gelaten, waarna kort voor tijd de eindstand nog op 2-5 bepaald werd.

Uithuilen en over twee weken de eerste van nog zeven resterende wedstrijden in winst omzetten is het devies. We staan nog altijd tweede op de ranglijst, met  een puntje voorsprong op WEO. Tweede betekent nacompetitie (alvast opgezocht: pk1 speelt tegen nummer 12 4C en pk2 5F; pk2 lijkt mooier: uit en thuis tegen nummer 11 van 4C)  . Meer lijkt er voorlopig niet in te zitten, maar …..