22-04-18 Froombosch-Eenrum

Froombosch-Eenrum werd in Eenrum gespeeld met zondag aanstaande de return (nog een inhaalwedstrijd van de eerste periode) in Froombosch. Dit omdat op het sportpark van de lijstaanvoerder dan een grasbaanrace op het programma staat. De roodhemden waren aanvankelijk heer en meester en leken een makkelijke middag te hebben, zeker nadat het binnen een half uur middels twee strafschoppen van Nick Rijzinga al “0-2” stond. Er werden echter veel kansen om zeep geholpen. Nadat Tim Schreijer fraai voor de aansluitingstreffer had gezorgd bracht Roy Kamps vlak voor rust de marge weer op twee.

Na de pauze opnieuw een fraaie treffer van de blauwhemden die de spanning terug bracht. Kevin Huizinga haalde van afstand vernietigend uit. Even wankelden de De Marnebewoners, maar zes minuten na de 2-3 zorgde Bobo Miedema weer voor twee doelpunten verschil. Het duel was sportief te noemen. Niettemin werden er door scheidsrechter Groenewegen liefst zeven gele kaarten uitgedeeld, waarvan twee aan Bart Wiltjer van Froombosch. Uiteindelijk werd het na treffers van Bobo Miedema en Roy Kamps 2-6. Volgende week gaan de ploegen dus op herhaling in Froombosch, waarna Eenrum in één van de dan vier achter elkaar geplande thuiswedstrijden het kampioenschap in 5D hoopt binnen te halen.