22-03-15 Bedum1-Eenrum1

Het eerste had in en tegen Bedum alleen vooraf wat moeite om op gang te komen. De wedstrijd begon een half uur te laat omdat de leider, tevens lijder, onbedoeld de tas met het wedstrijdtenue in Eenrum had laten staan. De spullen arriveerden nog net op tijd, maar de scheidsrechter had al besloten tot een half uur uitstel.
Bedum bleek niet in staat een vuist te maken. Milan Rutkowsky doelpuntte als eerste, uit een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Vijf minuten later dacht de keeper van Bedum Siebrand Solinger uit te kappen, maar die stak daar een stokje cq een voetje voor: 0-2. Vlak voor rust reageerde Tim Veenstra attent na een schot van Jesse Schaap. Hij schoot uit de door de keeper gegeven rebound de 0-3 ruststand binnen.
Na de pauze viel het niveau vrij ver terug. Pas in blessuretijd vielen de laatste treffers. De zes minuten voor tijd ingevallen en debuterende Marc Snijder toonde zijn spitsenklasse door attent de 1-4 binnen te glijden, waarna wederom Tim Veenstra de 1-5 eindstand hoog tegen de touwen joeg.
Er kan gesteld worden dat Eenrum1 nu al, zes wedstrijden voor het einde van het seizoen, veilig is. Men staat zevende in de competitie, maar ook vierde in de tweede periode, met de drie daarin bovenaan staande ploegen nog als tegenstander te gaan. Dus  …
Komende zondag is BATO de opponent.