21-02-16 Meeden1-Eenrum1

Regen, regen en regen, gedurende de reis naar Meeden. Een zwaar veld, plassen in de doelgebieden en een volledig doorweekte grasmat. Scheidsrechter Koops vond het onverantwoord te spelen, maar beide ploegen wilden graag voetballen. Uiteindelijk werd afgesproken om te beginnen, rekening te houden met elkaar en met de omstandigheden en dan maar te zien hoe het zou gaan.
Na vijf minuten was het al raak. Een voorzet van Jesse Schaap bereikte de vrijstaande Bram Musters, die zijn kopbal via een verdediger van de thuisploeg in het doel zag gaan. Voor rust domineerde Eenrum, maar men slaagde er te weinig in gevaarlijk voor het doel te worden. In de 40e minuut werd een verre voorzet door de aanvoerder van de withemden in één keer op de voet genomen. De bal verdween onhoudbaar in de verre hoek. Kort voor de pauze zette Jesse Schaap Michel Maggi vrij voor de keeper. Michel rondde bekwaam af, maar het onterechte vlagsignaal van de assistent werd helaas gehonoreerd door de arbiter, zodat er met een gelijke stand gerust werd.
Na de pauze domineerde Eenrum niet meer en ging de wedstrijd gelijk op. Het kon alle kanten op, vooral in het laatste kwartier, toen de spelers er redelijk doorheen zaten en er grote gaten op het middenveld vielen. Beide ploegen kregen nog prima kansen op een voorsprong, maar er werd, mede door bekwaam keeperswerk van vooral Anton Brontsema, niet meer gescoord.