20-03-16 Alteveer1-Eenrum1

Het eerste ging met gemengde gevoelens naar Alteveer. Behalve de lang geblesseerden ontbraken ook nog eens Kris Eze, Thomas Luit, Jesse Schaap en Siebrand Solinger. Het strijdplan was de linies zo gesloten mogelijk te houden, hopend op een counterdoelpunt. Het eerste deel van de opzet slaagde, tot er na een half uur vrij makkelijk een strafschop aan de thuisploeg gegeven werd, die feilloos hoog werd ingeschoten. Direct na rust viel een tweede treffer en daar bleef het bij. Eenrum claimde tot twee keer toe een strafschop, maar de scheidsrechter wilde hier niet aan. Vermeldingwaard nog: het debuut voor de roodbaadjes van de 17-jarige Bobo Miedema.
Komende zondag de eerste van een serie van liefst vijf opeenvolgende thuiswedstrijden. Tegenstander, in een “zespuntenwedstrijd” is Gruno. Het betreft nog een inhaalduel uit de tweede periode.